NOTÍCIES

Aquí podràs trobar tota la informació relacionada amb la nostra Fundació. 

Lliurament dels Premis Edurecerca 2018

El passat 15 de juny de 2018 es va celebrar a l’auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, l'acte de lliurament de la sisena edició dels Premis Edurecerca.
20 juny, 2018/by Belinda Anento

El Clúster de Salut Mental demana més recursos per al diagnòstic precoç dels trastorns mentals

El 12 de juny va ser publicat un article a la Vanguardia on el Clúster Salut Mental Catalunya adverteix la manca de formació, de recursos i de coordinació que dificulten la detecció precoç dels trastorns mentals.
15 juny, 2018/by Belinda Anento

16è Congrés de l’Associació Mundial per a la Salut Mental Infantil

L'Associació Mundial per a la Salut Mental Infantil (WAIMH) va organitzar el 16è Congrés que va tenir lloc a Roma (Itàlia), del 26 al 30 de maig.
7 juny, 2018/by Belinda Anento

V Jornada de Salut Mental de La Unió

El Consell de Sector d'Atenció a la Salut Mental de La Unió va organitzar el passat 24 de maig la V Jornada de Salut Mental, al Col·legi Major Sant Jordi de Barcelona.
4 juny, 2018/by Belinda Anento

Tertúlies Santboianes

La trobada “Sant Boi i la Salut Mental” va tenir lloc al Palau Marianao el dia 30 de maig. Es va parlar de la salut mental, la seva relació amb Sant Boi des de fa més de 165 anys.
4 juny, 2018/by Belinda Anento

No estem bojos!

El dissabte 2 de juny, al "Solidaris" de Catalunya Radio es va donar la cara per la Salut Mental, des del teatre Cal Ninyo de Sant Boi de Llobregat!
4 juny, 2018/by Belinda Anento

15 Aniversari de la Revista de Psicopatología y Salud mental del niño y del adolescente

El passat 10 de maig es va fer al Palau Robert un acte per la celebració del 15 aniversari de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del Niño y del adolescente de la Fundació Orienta.
29 maig, 2018/by Belinda Anento

Terapia Psicomotriz: reconstruyendo una historia

La nostra companya Xus Saís, psicòloga de la Fundació Orienta participa en aquest llibre que ha estat el resultat d'un llarg procés de revisió i reflexió col·lectiva de diferents professionals dedicats a l'atenció a l'infant i adolescent a la Teràpia Psicomotriu.
17 maig, 2018/by Belinda Anento

CONTRACTE DE CIUTAT 2018

El dia 9 de maig va tenir lloc l'acte de signatura de convenis entre l'Ajuntament i les entitats i associacions de Sant Boi, Teresa Ribalta va assistir en representació de la Fundació Orienta.
10 maig, 2018/by Belinda Anento

CONGRÉS NACIONAL DE SEPYPNA

La Dra. Eulàlia Anglada, psiquiatra de la Fundació Orienta, va presentar un estudi de la problemàtica actual del Rebuig, Absentisme i Fòbia escolar
10 maig, 2018/by Belinda Anento

El silenci en l’era del soroll

TERESA RIBALTA Psicòloga clínica especialista en nens i adolescents de la Fundació Orienta, entrevistada per el diari Ara
7 maig, 2018/by Belinda Anento

II JORNADA DE BONES PRÀCTIQUES

El passat 20 d’abril, va tenir lloc, la II Jornada de Bones Pràctiques en promoció de la salut, organitzades per la Xarxa Catalana d’Hospitals i Centres Promotors de la Salut.
3 maig, 2018/by Belinda Anento

XXXV CONGRÉS NACIONAL D’INFERMERIA DE SALUT MENTAL

Els dies 21, 22 i 23 de març es va celebrar a Santiago de Compostel·la el Congrés Nacional d'infermeria de Salut mental.
3 maig, 2018/by Belinda Anento

Ràdio Castelldefels entrevista a Brenda Tarragona i a Arantxa Aliaga

El 9 d'abril a Ràdio Castelldefels van ser entrevistades Brenda Tarragona, psicòloga de la Fundació Orienta i Arantxa Aliaga, pediatra del CAP El Castell, per parlar del tema "Conflictes a l’Adolescència"
19 abril, 2018/by Belinda Anento

Postgrau en Diagnòstic i Tractament del Trastorn Límit de Personalitat (TLP): Desenvolupament de Competències Especialitzades

Dirigit a professionals de l'àmbit de la salut mental: psiquiatria, psicologia, infermeria, medicina, treball social, educador.
16 abril, 2018/by Belinda Anento

Sessió de grup amb pacient TEA

El dia 22 Març 2018, va tenir lloc al CSMIJ de Sant Boi (Fundació Orienta) un Entrevista - Sessió de grup amb Pacient Expert.
5 abril, 2018/by Belinda Anento

2 d’abril. Dia Internacional de l’Autisme

El dia 2 d'abril la Fundació Orienta s’adhereix a la celebració del Dia Internacional de l’Autisme
3 abril, 2018/by Belinda Anento

Entrevista a Ignasi Riera, Patró de la Fundació Orienta

El dimecres 28 de març de 2018, va ser publicat al diari EL PUNT, una entrevista a un dels Patrons de la Fundació Orienta, IGNASI RIERA, amb la que es va referir a la Salut Mental.
29 març, 2018/by Belinda Anento

Hi ha nens bojos? La psicosi a la infància

El divendres 9 de març de 2018 va tenir lloc una xerrada amb el títol Hi ha nens bojos? a la Facultat de Psicologia de la UB.
23 març, 2018/by Belinda Anento

L’Hospital de Dia de Miralta, amb l’agricultura urbana

L’Hospital de Dia de Miralta (Fundació Orienta), té un conveni de col·laboració amb l’hort social comunitari Sant Ildefons (Cornellà), per utilitzar l’agricultura urbana
21 març, 2018/by Belinda Anento

Joan Romeu, psicòleg de la Fundació Orienta, premiat al III Congrés Nacional de Psicoteràpia FEAP

S’ha publicat l’article guanyador de la V edició del premi FEAP de Psicoteràpia 2017, al darrer número de la “Revista de Psicoterapia”, al nostre company JOAN ROMEU LEDER
21 març, 2018/by Belinda Anento
Dia internacional Asperger

18 de febrer. Dia Internacional de l’Asperger

El dia 18 de febrer la Fundació Orienta s’adhereix a la celebració del Dia Internacional de l’Asperger.
13 febrer, 2018/by Belinda Anento

La Marató de TV3 (2017): Malalties infeccioses

La Fundació Orienta col·labora amb la Marató de TV3, és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3
20 desembre, 2017/by Belinda Anento

Escola municipal de mares i pares de Sant Boi 2017/18

Aquest any com a novetat la Fundació Orienta participarà en taller de formació per a famílies.
4 desembre, 2017/by Belinda Anento

III Jornada d’Immersió Estratègica de Salut

La Fundació Orienta va participar en la III Jornada d’Immersió Estratègica de Salut.
4 desembre, 2017/by Belinda Anento

Participació de la Fundació Orienta al VI Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència

Els centres de la Fundació Orienta van participar amb la confecció de cinc pòsters i, va ser premiat el presentat per Lídia Edo, psicòloga clínica del CSMIJ l'Hospitalet de Llobregat.
1 desembre, 2017/by Belinda Anento

Nou abordatge grupal per a adolescents amb diagnòstic de TEA

El dia 30 d'octubre va ser publicat en Infocop Online (revista digital) un article confeccionat per terapeutes de la Fundació Orienta, José Andrés Sánchez i Marta Gomà, amb el títol “Nou abordatge grupal per a adolescents amb diagnòstic de TEA”.
9 novembre, 2017/by Belinda Anento

Nocions bàsiques dels psicofàrmacs per a professionals de la xarxa infanto-juvenil

Un nou curs d’Orienta Aula “Nocions bàsiques dels psicofàrmacs per a professionals de la xarxa infanto-juvenil”, adreçat a psicòlegs, pedagogs, educadors, pediatres, infermers i altres professionals, a la Sala d’Actes de la Fundació Orienta.
9 novembre, 2017/by Belinda Anento

Curs del Test WISC-V

El dia 24 d’octubre, vam organitzar a la Sala d'Actes de la Fundació Orienta un curs del test WISC-V, adreçat a professionals de l’àmbit de la Salut Mental.
3 novembre, 2017/by Belinda Anento

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

El dia 10 d’octubre a Can Massallera, la Fundació Orienta coincidint amb el dia Mundial de la Salut Mental, va celebrar l’acte de lliurament de Premis del III Concurs de dibuix i pintura “els valents que pinten sentiments”.
23 octubre, 2017/by Belinda Anento

El Periódico, monogràfic especial sobre Qualitat de Vida en el que hi participa la Fundació Orienta

Entrevista de "El Periódico" amb Teresa Ribalta, Directora General Adjunta de la Fundació Orienta, monogràfic especial sobre Qualitat de Vida.
23 octubre, 2017/by Belinda Anento

La Fundació Orienta participa a l’ofrena floral a Rafael Casanova per celebrar la Diada

Un any més, la Fundació Orienta ha participat en l’acte. Aquesta vegada, els representants de la institució, han sigut Teresa Ribalta, Directora adjunta, Montse Gibert, Presidenta del Patronat i Josefina Martin, Cap d’administració.
13 setembre, 2017/by Belinda Anento

La Fundació Orienta condemna l’atemptat terrorista de la ciutat de Barcelona

El 17 d'agost de 2017 es va produir un atropellament massiu deliberat a la Rambla de Barcelona
29 agost, 2017/by Belinda Anento

Primera edició del Curs per a l’acreditació de psicoterapeutes en Psicoteràpia Focalitzada en la Transferència (TFP) organitzat pel Grup TLP Barcelona

El dia 29 de juny a l’Hotel Evenia Rosselló de Barcelona es va celebrar el cinquè mòdul del curs per a l’acreditació de psicoterapeutes en Psicoteràpia Focalitzada en la Transferència (TFP), a càrrec del professor Otto Kernberg
28 juliol, 2017/by Belinda Anento

Premis Edurecerca

El 16 de juny de 2017 es va celebrar a l’auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, l'acte de lliurament de la cinquena edició dels Premis Edurecerca
18 juliol, 2017/by Belinda Anento

VII Premi d’Investigació de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del Niño y del adolescente

El passat 29 de juny, la Fundació Orienta va organitzar al Palau Robert de Barcelona, el lliurament del VII PREMI DE RECERCA de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del Niño y del adolescente.
13 juliol, 2017/by Belinda Anento

Curs Diagnòstic Estructural i Pronòstic en la clínica infantil i juvenil

El dia 26 de juny, a la Sala d'actes de la Fundació Orienta, va tenir lloc el Curs Diagnòstic Estructural i Pronòstic en la clínica infantil i juvenil, dirigit a professionals de l'àmbit de la Salut Mental.
12 juliol, 2017/by Belinda Anento

Taller de Psicodrama

Orienta Aula va organitzar el dia 8 de juny a la Sala d’actes de la Fundació Orienta, un Taller de Psicodrama per la pràctica clínica i educativa dirigit per Deni Francis, actriu i facilitadora de drama
19 juny, 2017/by Belinda Anento

Taller d’escriptura eficaç

A la Sala d’actes de la Fundació Orienta el dia 24 de maig, va tenir lloc un taller d’escriptura, presentat per Raquel Picolo, Escriptora, Professora d’escriptura i Conductora de grups de lectura.
29 maig, 2017/by Belinda Anento

Curs de Revisió de conceptes de psicopatologia evolutiva

El dia 22 de maig, a la Sala d’Actes de la Fundació Orienta, es va organitzar un curs adreçat a professionals de la Salut Mental: la Psicopatologia Evolutiva
29 maig, 2017/by Belinda Anento

Presentació del Pla Director de Salut Mental i Addiccions per la Cristina Molina

Cristina Molina, directora del Pla Director de Salut Mental i Addiccions, va presentar el Pla estratègic de Salut Mental i Addiccions.
22 maig, 2017/by Belinda Anento

III Jornada de Treball Social amb Infància i Famílies

El passat divendres 12 de maig a la Sala de l’Espai Francesca Bonnemaison, es va celebrar la III Jornada de Treball Social amb infància i famílies “Adolescència i Treball social
22 maig, 2017/by Belinda Anento

Inauguració del nou CAP de Ciutat Cooperativa i Molí Nou

El conseller de Salut, Antoni Comín i l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat van inaugurar el passat dia 12 d’abril, el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Molí Nou a Sant Boi de Llobregat
3 maig, 2017/by Belinda Anento

VI Jornades Grup TLP Barcelona: Tractament Basat en la Mentalització

Els dies 3 i 4 de març a l’auditori de la Factultat de Comunicació Blanquerna, es van fer les VI Jornades del Grup TLP Barcelona “Tractament basat en la Mentalització per al Trastorn Límit de la Personalitat” el Tractament Basat en la Mentalització (MBT), es una de les teràpies més novedoses i efectives en TLP.
29 març, 2017/by Belinda Anento

Presentació Pla Integral a persones amb trastorn mental i addiccions

El dia 13 de març el president de la Generalitat Carles Puigdemont va presidir al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, la presentació de l’estratègia 2017-2019 del Pla Integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions.
29 març, 2017/by Belinda Anento

Formació WISC-V

El dia 14 de febrer a la Sala d’actes de la Fundació Orienta, es va fer una formació de l’última actualització del WISC-V (escales Wechsler) adreçada a professionals clínics
10 març, 2017/by Belinda Anento

Tercer Centre Sanitari a Castelldefels

Properament l’Ajuntament i el CatSalut volen tirar endavant el projecte per construir el tercer centre sanitari a Castelldefels
10 març, 2017/by Belinda Anento

Renovació Conveni de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del Niño y del Adolescente

El passat divendres 23 de desembre de 2016, el Sr. Alfons Icart, Director General de la Fundació Orienta i Director de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del Niño y del Adolescente.
12 gener, 2017/by Belinda Anento

PUBLICACIÓ ARTICLE A LA REVISTA NATURE – GRUP TLP

El passat 24 de novembre, es va publicar un article del Grup TLP Barcelona a la Revista Nature
12 gener, 2017/by Belinda Anento

Participació de la Fundació Orienta a la Jornada “25 anys al Servei del Sistema Nacional de Salut de Catalunya: Mirem cap al Futur”

El dia 14 de desembre i amb motiu del 25è aniversari del CatSalut,…
21 desembre, 2016/by Belinda Anento

Grup de treball d’Hospitals de Dia de Psiquiatria – Madrid

La Dra. Mercè Gibert Clols va participar en la primera sessió…
21 novembre, 2016/by Belinda Anento

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE JAUME FUNES – Educar adolescents… sense perdre la calma

Amb motiu de la publicació del llibre Educar adolescents... sense perdre la calma, de Jaume Funes, el dimarts dia 8 de novembre, va tenir lloc un debat a la sala d’actes Rosa Sensat de Barcelona
21 novembre, 2016/by Belinda Anento

IV JORNADA DE PROMOCIÓ DE LA SALUT. VISIONS COMPARTIDES

El dia 11 de novembre, a la sala d’actes de l’hospital…
17 novembre, 2016/by Belinda Anento

CURS DE TERÀPIA DIALÈCTICA CONDUCTUAL

El passat dia 7 d’octubre, a l’aula de Pediatria de l’Hospital…
17 novembre, 2016/by Belinda Anento

IV Sessió Tècnica en Innovació en treball social, compartim el que fem

El dijous 10 de novembre, es va celebrar, a la sala d’actes…
17 novembre, 2016/by Belinda Anento

Presentació del Dossier de Treball núm. 1 “Intervenció de Treball Social en Salut Mental”

El dijous 10 de novembre, les Treballadores Socials de la Fundació…
14 novembre, 2016/by Belinda Anento

4th International Congress on Borderline Personality and Allied Disorders – Viena

Els dies 8, 9 i 10 de setembre, va tenir lloc el 4t Congrés…
11 novembre, 2016/by Belinda Anento

XIX CONGRÉS NACIONAL DE PSIQUIATRIA – Palma de Mallorca

Els dies 27, 28 i 29 d’octubre, va tenir lloc el 19è Congrés…
11 novembre, 2016/by Belinda Anento

FORMACIÓ KIDSTIME

Els dies 4 i 5 de novembre es va celebrar, a la sala d’actes de la Fundació Orienta, una Jornada de Formació amb la Kidstime Foundation, organitzada pel Grup Kidstime Barcelona.
11 novembre, 2016/by Belinda Anento

4t congrés de la Societat Internacional de Psicoteràpia Focalitzada en la Transferència (ISTFP) a la ciutat de NY

El passat 14 d'octubre va tenir lloc el 4t congrés de la Societat Internacional de Psicoteràpia Focalitzada en la Transferència (ISTFP) a la ciutat de Nova York.
18 octubre, 2016/by Belinda Anento

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

La Fundació Orienta, coincidint amb aquesta data, va celebrar l’acte de lliurament de Premis del II Concurs de dibuix i pintura “els valents que pinten sentiments”
11 octubre, 2016/by Belinda Anento

XV JORNADES DE LA ASSOCIACIÓ ACMNSM (MADRID)

Els dies 7 i 8 d'octubre, es va realitzar a Alcazar de San Juan…
10 octubre, 2016/by Belinda Anento

JORNADA DE PORTES OBERTES BENITO MENNI CASM

El dia 2 d’octubre, al Centre Benito Menni, complex Assistencial…
2 octubre, 2016/by Belinda Anento

JORNADES – Intervenció educatiu-terapèutica amb adolescents vulnerables: tècniques des d’una perspectiva sistémica

Els dies 16 i 17 de setembre, a la Sala d’Actes de la Fundació Orienta, van tenir lloc unes Jornades especialitzades amb adolescents vulnerables
17 setembre, 2016/by Belinda Anento

INSTITUT TFP BARCELONA

L’Institut TFP Barcelona es constitueix com una secció del Grup-TLP Barcelona amb l’encàrrec d’organitzar la formació específica de professio­nals en psicoteràpia focalitzada en la transferència (TFP), impulsar i coordinar els diferents estudis de recerca i, vetllar i garantir la qualitat de les intervencions terapèutiques.
26 juliol, 2016/by orientausr

V JORNADES TLP: EL NARCISISME

Aquestes han estat les V Jornades que el Grup-TLP Barcelona va celebrar els dies 18 i 19 de febrer de 2016, a l’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna de Barcelona. Aquesta vegada amb el tema central del Narcisisme.
11 juliol, 2016/by orientausr

I JORNADA KIDSTIME “INNOVANT EN RESILIÈNCIA”

La innovació en prevenció i potenciació de la salut, es fa cada vegada més necessària i imprescindible en atenció en Salut Mental.
11 juliol, 2016/by orientausr

La Fundació Orienta utilitza la tipografia “Anna Vives”

20 maig, 2016/by Belinda Anento

Article publicat a “el Periódico” realitzat per professionals de la Fundació Orienta

9 octubre, 2015/by Belinda Anento