Els dies 10 i 11 d’octubre de 2019 es va celebrar al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, la 8a Jornada d’infermeria de Salut Mental, amb el lema “Liderant la Salut Mental del Futur”.

De la Fundació Orienta van assistir Marta Biempica, Infermera del CSMIJ de Sant Boi i Jordi Foguet, infermer del CSMIJ del Prat.

Es van portar a terme diversos tallers relacionats amb la Salut Mental:

Taller 1.- Autolesions: Malaltia mental o fenomen social? Amb l’objectiu de conèixer les principals característiques associades a la conducta autolesiva en adolescents.

Taller 2.- Dissenya i prova la teva classe gamificada. Amb l’objectiu de dissenyar una acció formativa i interactiva basada en la gamificació.

Taller 3.- Escape room: el projecte “Good son” en l’hospitalització de Salut Mental. Amb l’objectiu de donar a conèixer els passos a seguir per implantar un projecte per la millora de la son de les persones ateses a les unitats d’hospitalització de Salut Mental.

Taller 4.- Drogodependències i centres penitenciaris. Amb l’objectiu d’exposar el present de la relació de drogodependència i centres penitenciaris.

Durant les Jornades es van presentar diversos treballs d’investigació en Salut Mental. També es va presentar l’Espai Pechakucha: Comunicacions breus amb idees, projectes, iniciatives, guies, protocols, etc. Sens dubte un format fresc, nou i que permet exposar a molts professionals.

Tant el Jordi com la Marta, van fer difusió en aquesta jornada de la nostra revista de Psicopatologia y Salud Mental del Niño y del adolescente.