Els dies 17 i 18 de gener de 2020 va tenir lloc a Madrid, la tercera Jornada d’alt nivell científic CNS Exeltis day, una trobada multidisciplinar organitzada per la Unitat del sistema nerviós central de la multinacional espanyola Exeltis, reunint a més de 300 experts de psiquiatria i de neurologia.

Es van abordar qüestions com el paper del cervell i el llenguatge en l’evolució de l’ésser humà, i reptes clínics com el diagnòstic i tractament de l’epilèpsia, la depressió, síndrome de Tourette o les malalties neurodegeneratives.

La jornada de psiquiatria va estar centrada en aspectes pràctics, mentre que a la de neurologia es van analitzar grans avenços en conceptes neurobiològics, clínics, diagnòstics i terapèutics.

A aquesta Jornada va assistir la nostra companya Laia Salvador Puigvert, Psiquiatre del CSMIJ de Sant Boi (Fundació Orienta).

Aquest any vam tenir l’honor de comptar amb el premi Nobel de l’any 2.000 de Medicina i Fisiologia, el Dr. Erik Kandel expert en la biologia de la memòria.