VII Edició Premis Edurecerca 2019

El 17 de juny de 2019 es va celebrar, a l’auditori Rafael Nebot d’Esplugues de Llobregat, l’acte de lliurament de la setena edició dels Premis Edurecerca. Aquests premis, promoguts pels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Educació juntament amb diferents entitats col·laboradores, volen ser una mostra i reconeixement a la tasca de recerca que es porta a terme als centres educatius de secundària de tot el territori.

Va ser un èxit de participació amb 46 centres, 79 treballs seleccionats i 89 alumnes participants.

Els premis Edurecerca són una iniciativa dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Educació amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i amb la col·laboració d’entitats de diferents àmbits del Baix Llobregat: Innobaix, UPC, Parc Agrari, Consell de Dones, Consell Esportiu, Consorci de Turisme, Centre d’Estudis Comarcals, Fundació Orienta, CRAM (Fundació per la Conservació i Recuperació d’Animals Marins), Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, Cooperativa de Comunicació Fetasantfeliu, Aula de Música i Teatre, CMES (Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible) i Plataforma per la Llengua.

Cadascuna de les entitats premia un treball de recerca d’alta qualitat, entre el finalistes de la seva modalitat, seleccionats pels serveis educatius del Baix Llobregat.

L’obertura institucional  amb la intervenció del Sr. Jordi Gil, Conseller d’Educació en funcions del Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Sr. Francesc Ballester,  Director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Educació, donant la benvinguda i felicitant als autors, centres i famílies; així mateix van destacar els valors de perseverança, esforç, dedicació, que signifiquen aquests premis. Es va fer una especial menció a la col·laboració, i el treball en xarxa fet que es visualitza especialment amb la cooperació entre les diferents entitats del territori i la importància del treball realitzat entre l’alumne, el centre i la família.

En la modalitat Fundació Orienta el treball guanyador va ser per l’Institut Francesc Macià de Cornellà; la Susana Villa amb el tutor Damià Raventós rebia el premi de la mà de la Noelia Reyes (coordinadora del Departament de docència de la Fundació Orienta) i el Jordi Borràs (coordinador del Departament de Formació i membre del jurat) amb el seu treball “Les fòbies: La personificació de la por”.