El passat 13 de juny una delegació de socis del Clúster Salut Mental Catalunya, formada per l’Ajuntament de Sant Boi, Althaia, Ampans, CPB Salut Mental, CSMC, Fundació Orienta, Lundbeck, UAB, Acció, l’Ajuntament de Reus, l’Institut Pere Marta, el Consell Comarcal d’Osona, Mutuam i Amalgama 7 va viatjar a Dinamarca en una missió empresarial organitzada pel Clúster Salut Mental Catalunya, amb l’objectiu de conèixer de primera mà el sector danès de la salut. En representació de la Fundació Orienta hi va assistir Teresa Ribalta, Directora general adjunta.

Welfare Tech en va ser l’amfitrió i l’encarregat d’introduir els visitants en el sistema sanitari danès, així com divulgar de quina manera es dóna suport a la demència en els diferents municipis danesos.

Catalunya és un punt de referència europeu en innovació sanitària i, amb aquesta visita intensa de tres dies, els integrants de la delegació catalana van poder intercanviar coneixement i obrir vies de diàleg sobre possibles col·laboracions amb socis danesos. Pere Bonet, president del Clúster Salut Mental Catalunya va agrair el fet que es pogués celebrar aquesta trobada i va destacar que:

Conèixer el model danès de salut, i més concretament el programa de suport a la demència, ha contribuït a generar coneixement dins el clúster català, sobretot als exemples d’innovació als quals vam tenir accés.

Marta Sánchez Bret, clúster manager, també va destacar el fet que es celebressin trobades empresarials per tal de reforçar la xarxa en termes de generació de projectes de futur.

Per als dies 26, 27 i 28 de setembre està prevista la visita de la delegació danesa que podrà veure tota la cadena de valor del sector de la Salut Mental i la Neurociència que es desenvolupa a Catalunya. Des de la investigació fins a la reinserció social i laboral dels què pateixen trastorns mentals, passant pel model d’atenció sociosanitària, les iniciatives privades existents i els programes socials més innovadors. En breu enviarem el programa, i esperem una àmplia participació de tots els associats, tant en l’acollida com en l’intercanvi de coneixements  i de contactes que ens permetin aixecar nous projectes.