Perquè el Departament de Salut continuï garantint l’atenció sanitària pública per al conjunt de la ciutadania de Catalunya s’ha fundat la “Plataforma pel dret universal a la salut”.

Volem defendre un dret fonamental, com és el dret a la salut. Excloure una part de la població de l’accés a l’atenció sanitària posa en risc la salut pública de tota la població, augmenta la vulnerabilitat dels col·lectius en risc d’exclusió social i genera més desigualtats entre la població.

La Llei d’universalització de l’assistència sanitària és una obligació que deriva de la Constitució Espanyola, l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, la Llei General de Sanitat i de les normes internacionals, que advoquen pel dret d’accedir en condicions d’igualtat als serveis sanitaris a totes les persones, independentment de la seva situació administrativa o origen; siguin d’on siguin, vinguin d’on vinguin, tal com s’havia estat fent fins a l’aprovació del Reial decret llei 16/2012 per part de l’Estat.

La cobertura universal de l’atenció sanitària ha estat i és un tret clau del sistema de salut català, que compta amb un llarg recorregut històric i que ha estat construït en base al consens i a l’esforç col·lectiu de la ciutadania, els professionals i les institucions. Aquest és un element de cohesió social central del nostre estat del benestar.

Ja som més de 8.000 els que hem signat i volem arribar als 10.000