Les Tertúlies Santboianes son un espai de trobada per conèixer, aprofundir, compartir, debatre, contrastar,… sobre temes d’actualitat. Un espai obert a qualsevol persona amb inquietuds i ganes d’anar una mica més enllà.

El tema d’aquesta trobada era “Sant Boi i la Salut Mental” i va tenir lloc al Palau Marianao el dia 30 de maig. Es va parlar de la salut mental, la seva relació amb Sant Boi des de fa més de 165 anys. I la constitució del Clúster de Salut Mental de Catalunya, impulsat des de la ciutat i les institucions de Salut Mental de Sant Boi.

La tertúlia va comptar amb la participació d’Enric Mangas, Director General del Parc Sanitari Sant Joan de Deu; Joan Orrit, Director General de l’Hospital Benito Menni CASM i Teresa Ribalta, Directora General adjunta de la Fundació Orienta.

A partir dels responsables de cada institució Sanitaria, vam poder conèixer les seves trajectòries, les seves missions en l’àmbit de la salut mental, i els seus reptes actuals.

Va ser una oportunitat de conèixer aquesta estreta relació de Sant Boi amb la salut mental, la importància de les seves institucions i la seva contribució a la recerca i la investigació de les malalties mentals.

El assistents van tenir l’oportunitat de visitar el Palau Marianao, rehabilitat i seu actual del Clúster de Salut Mental.