NEWS

Here you can find all the information related to our Foundation.

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL 2023

Calendari d'activitats per conmemorar el Dia Mundial de la Salut Mental als centres de la Fundació Orienta.
7 November, 2023/by Belinda Anento

Celebració del 20è Aniversari de la Revista i X premi de Recerca

El passat 6 d'octubre, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, es va celebrar a Barcelona el 20è aniversari de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del Niño y del Adolescente i el X Premi de Recerca.
18 October, 2023/by Belinda Anento

III Jornada impulsada pel Grup KidsTime Barcelona

El passat 28 d'octubre, es va celebrar la III Jornada impulsada pel Grup KidsTime Barcelona sota el lema "Innovant en parentalitat i Salut Mental".
9 October, 2023/by Belinda Anento

La Fundació Orienta participa a l’ofrena floral a Rafael Casanova per celebrar la Diada

Per commemorar la Diada de Catalunya, l'11 de setembre, la Sra. Teresa Ribalta, en representació a la Fundació Orienta, va participar en l'ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova a Sant Boi de Llobregat.
12 September, 2023/by Belinda Anento

La Fundació Orienta, forma part del projecte Erasmus+

Institucions per a la cooperació en educació escolar: Escoles conscients, programa on hi han participat diferents entitats com: Fundació Orienta, Agaplesion Diakoniekliniku m Rotenburg d'Alemanya, Okkar heimur góðgerðarsamtök d'Islàndia i Systemisches zentrum wienerwald d'Àustria.
10 July, 2023/by Belinda Anento

Lourdes Tamarit, directora de sector en funcions de la Regió Sanitària visita les instal·lacions del CSMIJ i HD de Gavà

El passat dijous 1 de juny de 2023, Lourdes Tamarit, directora de sector de la Regió Sanitària a l’Hospitalet, el Prat i Baix Llobregat Litoral-Viladecans va visitar les instal·lacions del CSMIJ i HD de Gavà de la Fundació Orienta.
5 June, 2023/by Belinda Anento

L’hospital de dia de Gavà de la Fundació Orienta commemora la diada de Sant Jordi

El divendres 21 d'abril de 2023, en commemoració a la data de la diada de Sant Jordi, es va decidir des de l'assemblea de l'Hospital de Dia de Gavà, dur a terme una sèrie de reformes i activitats.
4 May, 2023/by Belinda Anento

International Conference on Psychology Applications and Trends 2023

On April 23, 2023, within the framework of the International Conference on Applications in Psychology and Trends 2023 (InPACT 2023) in Lisbon (Portugal).
27 April, 2023/by Belinda Anento

Revista Si on Rêvait… i si somniéssim…

S'edita un cop a l'any traduïda al francès. Hi participen adolescents d’hospitals infantils de salut mental, l'aula de l'hospital clínic de Barcelona, Sant Pau, Fundació Orienta i de diferents hospitals de França entre d'altres.
14 March, 2023/by Belinda Anento

Constituïda la Taula de la Salut Mental de Castelldefels

El passat dijous 17 de novembre es va presentar i va constituir oficialment la Taula de Salut Mental a la Biblioteca Ramon Fernández Jurado de Castelldefels. Un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l'atenció integral de la salut mental al territori.
21 November, 2022/by Belinda Anento

Projecta’t. Audiovisual Immersiu, joventut i Salut mental

Projecta't, és un projecte dirigit a la prevenció de problemàtiques associades a la salut mental a l'adolescència i el seu entorn. Ha estat creat a través de la col·laboració entre la Fundació Orienta i el BAU, Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona.
14 November, 2022/by Belinda Anento

25è aniversari de l’ACPEAH (Associació Catalana de Professionals de l’Educació en l’Àmbit Hospitalari)

El passat 21 d’octubre de 2022, es va celebrar el 25è aniversari de l'ACPEAH, l'acte va tenir lloc als Serveis Centrals del Departament d’Educació de Barcelona, una Jornada amb diferents activitats.
3 November, 2022/by Belinda Anento

Activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental 2022

Activitats realitzades als nostres centres de la Fundació Orienta per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental
3 November, 2022/by Belinda Anento

Premis 2a edició Periodisme Responsable de l’Associació Papageno sobre el suïcidi

El dia 7 d'octubre de 2022, a la II edició del premi de Bones Pràctiques de Periodisme Responsable de l'Associació Papageno, el jurat va escollir el programa 'Alerta: suïcidi juvenil' del programa 'Crónicas' de RTVE.
26 October, 2022/by Belinda Anento

Vespres Sanitaris

A la segona edició dels "Vespres Sanitaris" va participar Josep Maria Argimon, conseller de Salut, junt amb la Dra. Àurea Autet, directora de Salut Mental de la Fundació Althaia.
26 October, 2022/by Belinda Anento

Our Time Working with International Schools

Our Time is collaborating with Iceland, Germany, and Spain in a new project funded by Erasmus+, the EU programme to support education, training, youth, and sport in Europe.
19 October, 2022/by Belinda Anento

Curs de Teràpia basada en la Mentalització per a Adolescents i Famílies

Els dies 22 i 23 de setembre de 2022 va tenir lloc a l’auditori del CSMIJ Hospitalet Nord, a càrrec del Dr. Efraín Bleiberg.
Foto d'esquerra a dreta Dr. R. Arevalo, M. J. Sais, A. Icart, Dr. E. Bleiberg, T. Ribalta, Dr. M. Cárdenas
30 September, 2022/by Belinda Anento

Trobada de les entitats a Sant Boi

Amb el lema "Retrobem-nos", més de 200 persones de les entitats de Sant Boi es van aplegar en un acte de retrobament als jardins de Can Torrents, després de més de dos anys de pandèmia.
19 July, 2022/by Belinda Anento

Jornada de sector de la Unitat d’Alta Especialització en TEA (UnimTEA)

El passat mes de juny va tenir lloc la Jornada de la Unitat d’Alta Especialització en TEA, Organitzada per Sant Joan de Déu, equip especialitzat en TEA.
11 July, 2022/by Belinda Anento

XV Congrés de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC)

El passat mes de juny de 2022 es va celebrar a Barcelona el XV Congrés de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC). Es va centrar en l’Especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària i les seves competències clíniques.
11 July, 2022/by Belinda Anento

Lourdes Tamarit, directora de sector en funcions de la Regió Sanitària visita les noves instal·lacions del CSMIJ l’Hospitalet Nord

El passat dijous 23 de juny de 2022, Lourdes Tamarit, directora de sector en funcions de la Regió Sanitària, juntament amb Pilar Vázquez, de l’Oficina Tècnica dels Sectors Sanitaris, van visitar les noves instal·lacions del CSMIJ l’Hospitalet Nord - HD Collblanc de la Fundació Orienta.
7 July, 2022/by Belinda Anento

Clausura de la V edició del curs de Teràpia Focalitzada a la Transferència

Conferència magistral de Clausura de la V edició del curs de Teràpia Focalitzada a la Transferència, a càrrec del professor Otto Kernberg.
27 May, 2022/by Belinda Anento

Seminari web “Aprendre a comunicar-se amb l’adolescent”

Amb motiu del Seminari web “Aprendre a comunicar-se amb l’adolescent” adreçat a mares, pares i familiars de nens/nenes i adolescents, Ràdio Sant Boi va fer una entrevista al conferenciant Sr. Alfons Icart, dins l’espai Dies de Ràdio.
24 May, 2022/by Belinda Anento

L’OBESITAT reportatge de 3r de periodisme de la Universitat Abad Oliva

El 5 de maig de 2022 al web informatiu Aula News, elaborat per estudiants de 3r de periodisme de la Universitat Abad Oliva CEU de Barcelona, van presentar el reportatge “L’obesitat”.
19 May, 2022/by Belinda Anento

VIII JORNADAS ASEIA – Vigo

Els dies 13 i 14 de maig de 2022, es van realitzar les VIII Jornades ASEIA a Vigo, on es van abordar els reptes de futur per a la cura de la salut mental dels nostres nens i adolescents, va ser retransmesa en streaming.
18 May, 2022/by Belinda Anento

Seminari Web “Atenció a menors amb pares separats”

El passat dimecres 27 d'abril les professionals del CSMIJ de Sant Boi (Fundació Orienta), Vicky Rosales, psicòloga i Sonia Mosquera, treballadora social, van realitzar un seminari Web “Atenció a menors amb pares separats” dirigida als professionals dels ABS.
10 May, 2022/by Belinda Anento

Living Lab Day: Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)

Living Lab Day: Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). Participació de Fundació Orienta en el primer Living Lab Day TEA el passat 3 de maig al Palau de Marianao de Sant Boi.
10 May, 2022/by Belinda Anento

Emissió del Documental En Portada de RTVE “El negoci de la marihuana” Hospital de dia de Gavà

El 27 d’abril es va emetre a La 1 de TVE i a RTVE Play, el programa “En Portada”, espai de reportatges dedicat a l’abordatge d’assumptes socials i culturals. L’emissió es titula “El negoci de la marihuana”. A l'Hospital de dia de Gavà es va registrar una part d'aquest programa.
28 April, 2022/by Belinda Anento

Seminari web “Potenciar hàbits saludables i límits en adolescents”

El passat 20 d’abril, a través del Departament d’Orienta Aula de la Fundació Orienta, es va celebrar un seminari web “Potenciar hàbits saludables i límits en adolescents”, dirigit a Educadors Socials de les UEC, CRAES i Hospitals de Dia per a Adolescents.
26 April, 2022/by Belinda Anento

Presentació del llibre “Coaching con familias”

Aquest mes de febrer de 2022, es va celebrar l’acte de presentació del llibre “Coaching con familias” des del departament d’Orienta Aula de la Fundació Orienta.
2 March, 2022/by Belinda Anento

L’Ajuntament de l’Hospitalet amb la Fundació Orienta apropa a les famílies aspectes rellevants sobre salut mental

Durant l’any 2022 la Fundació Orienta realitzarà tallers informatius de diferents aspectes de la salut mental a la població de l’Hospitalet de Llobregat. Aquests tallers formen part dels espais socials de debat educatiu amb les famílies, que l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura organitza al llarg del curs.
28 February, 2022/by Belinda Anento

Bessó: un germà estimat, un competidor i un company de destinació

Pel Dia dels Bessons, l’associació Finlandesa de Famílies Múltiples va organitzar un seminari, el tema del qual va ser Bessó: un germà estimat, un competidor i un company de destinació.
24 February, 2022/by Belinda Anento

Documental En Portada de RTVE a l’Hospital de dia de Gavà

A l'Hospital de dia de Gavà de la Fundació Orienta s'ha registrat una part del programa documental En portada de RTVE, dedicat al consum de marihuana en l'àmbit nacional.
25 January, 2022/by Belinda Anento

LA LLUITA CONTRA L’ESTIGMA

10 alumni UAB que treballen en l’àmbit de la Salut Mental, han publicat un article: La lluita contra l’estigma on ha participat Teresa Ribalta, directora general de la Fundació Orienta.
4 January, 2022/by Belinda Anento

XERRADES PER LA VISIBILITZACIÓ I SENSIBILITZACIÓ

El 17 de desembre de 2021, Sebastián D’Agostino Ermacora, Psiquiatre Infanto-Juvenil; Cap de Servei del CSMIJ de l’Hospitalet Sud (Fundació Orienta) va compartir amb nosaltres per MeetUp la ponència: “Quelcom que els nostres fills agrairan”.
4 January, 2022/by Belinda Anento

Primera jornada de Salut i Escola: Parlem!

El passat 30 de novembre de 2021 un centenar de professionals de l'#APMetrosud van participar en la Primera Jornada de Salut i Escola organitzada a Vilafranca del Penedès.
2 December, 2021/by Belinda Anento

TV2 “Crónicas” programa dedicat: “Alerta suicidio juvenil”

El passat 24 de novembre de 2021, la Fundació Orienta juntament amb altres entitats, va col·laborar amb el programa de TV2 “Crónicas”, programa dedicat a l’abordatge d’assumptes socials i culturals: “Alerta suicidio juvenil”
30 November, 2021/by Belinda Anento

Entrevista a Vinyet Eroles i Pau Gil a Ràdio Gavà

El passat dijous 25 de novembre de 2021, la infermera Vinyet Eroles i l’educador Social Pau Gil, de l'Hospital de Dia de Gavà (Fundació Orienta) van col·laborar amb el programa de ràdio “La Ment pot ser Meravellosa” de Ràdio Gavà.
29 November, 2021/by Belinda Anento

IX Premi de Recerca en Salut Mental Infantil i Juvenil

L'11 de novembre del 2021 va tenir lloc a l’auditori del CSMIJ de l’Hospitalet Nord de la Fundació Orienta, el lliurament del IX Premi de Recerca en Salut Mental Infantil i Juvenil.
18 November, 2021/by Belinda Anento

Visita de la regidora del districte II de l’Ajuntament de l’Hospitalet al CSMIJ de l’Hospitalet Nord

El dilluns 25 d’octubre de 2021, la Sra. Olga Gómez, regidora del districte II Collblanc-Torrassa de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, juntament amb el seu assessor de districte, el Sr. Ricard Raquen, van visitar les noves instal·lacions del CSMIJ l’Hospitalet Nord.
4 November, 2021/by Belinda Anento

Hospital de Dia de Gavà. Què és la salut mental per a tu?

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, l’Hospital de dia de Gavà de la Fundació Orienta va crear un plafó on els pacients podien transmetre i expressar la seva percepció de la salut mental.
21 October, 2021/by Belinda Anento

Actes realitzats a l’Hospitalet en commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental

El dia Mundial de la Salut Mental s’ha celebrat enguany a l’Hospitalet amb una sèrie d’actes durant tota la setmana del 4 al 10 d’octubre de 2021. El CSMIJ de l’Hospitalet (Fundació Orienta) ha participat en algunes d’elles.
13 October, 2021/by Belinda Anento

Entrevista a Miguel Cárdenas i a Marina Forcen a Ràdio Sant Boi

Per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 octubre), la periodista Mònica Santacreu (Ràdio Sant Boi), va entrevistar a Miguel Cárdenas, psiquiatre i a Marina Forcén, psicòloga clínica, del CSMIJ de Sant Boi (Fundació Orienta).
13 October, 2021/by Belinda Anento

La Fundació Orienta rep la subvenció d’ajudes a projectes socials de la Fundació “La Caixa”

La Fundació Orienta, ha signat un conveni d’ajut corresponent a la convocatòria d’ajuts de la Fundació  “La Caixa”.
7 October, 2021/by Belinda Anento

Entrevista a Teresa Ribalta en Ràdio Estel

El dimarts 14 de setembre de 2021, a Estel Migdia Joan Trias va entrevistar a Teresa Ribalta, psicòloga i directora de la Fundació Orienta, per parlar de la Contaminació acústica.
23 September, 2021/by Belinda Anento

Sessió clínica interna sobre Abús Sexual Infantil: Prevenció i Abordatge

El passat dia 28 de juny, a la Fundació Orienta, es va realitzar una sessió clínica interna sobre Abús Sexual Infantil: Prevenció i Abordatge, dirigida per Rosa Royo Esqués, psicòloga clínica i psicoanalista.
26 July, 2021/by Belinda Anento

Prevenció i suport en salut mental comunitària a l’Hospitalet de Llobregat

Per poder prevenir i detectar situacions que vagin més enllà del malestar emocional, s’ha posat en marxa un programa de prevenció de salut mental a 200 monitors i educadors de lleure de la ciutat, a més del suport dels professionals de la psicologia.
26 July, 2021/by Belinda Anento

TALLER REPAREM

Els educadors de l’Hospital de Dia de Gavà (Fundació Orienta) porten a terme un Taller inspirat amb una tècnica mil·lenària japonesa anomenada Kintsugi. Filosofia on planteja que els trencaments i les esquerdes formen part de la història d'un objecte.
15 July, 2021/by Belinda Anento

Manual de Psicologia Clínica de la Infància i l’Adolescència. Bases per a una nova especialitat

Nova publicació d'un manual especialitzat en clínica infanto juvenil: Es tracta d'una publicació patrocinada per l'Associació Espanyola de Psicologia Clínica i Psicopatologia.
15 July, 2021/by Belinda Anento

Dia internacional del TDAH – 2021

La Fundació Orienta s'adhereix a la celebració del Dia Internacional de l'TDAH, i els convida a llegir aquest article tan interessant "La criança d'un nen amb TDAH" (per a Pares) versió impresa - Nemours KidsHealth
12 July, 2021/by Belinda Anento

Webinar “Suïcidi i Autolesions en Adolescents”

El passat dia 7 de juliol de 2021, es va realitzar un nou seminari web organitzat per Orienta Aula sobre “Suïcidi i Autolesions en Adolescents”.
9 July, 2021/by Belinda Anento

XIII Congrés Nacional de Trastorns de la Personalitat

Els dies 10, 11, 12, 18 i 19 de juny va tenir lloc a Vigo, el XIII Congrés Nacional de Trastorns de la Personalitat en Streaming i Online.
2 July, 2021/by Belinda Anento

Reunió de Patrons extraòrdinaria

Després d’un any de restriccions, el passat 15 de juny de 2021 va tenir lloc la reunió ordinària anual del patronat de la Fundació Orienta.
1 July, 2021/by Belinda Anento

VII Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència “Transicions, exclusions i soledats: desafiaments i respostes”

Els dies 28 de maig, 3, 4 i 11 de juny es va celebrar a Barcelona la 7a edició del Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència, en format mixta presencial-telemàtic.
23 June, 2021/by Belinda Anento

50 anys escola educació especial l’Estel-Can Bori – L’Hospitalet

El dia 14 de juny de 2021, l’escola d’educació especial Estel-Can Bori de l’Hospitalet va celebrar els seus 50 anys d’existència. Ho va fer en un acte al Teatre Barrades de la ciutat.
16 June, 2021/by Belinda Anento

Xerrada als alumnes de 1r de Batxillerat a l’Escola Pia Sant Antoni Abat de Barcelona

Dimecres 9 de juny de 2021, Pau Gil, educador social de l’Hospital de dia per a adolescents de Gavà (Fundació Orienta) va fer una xerrada als alumnes de l'Escola Pia Sant Antoni Abat de Barcelona.
16 June, 2021/by Belinda Anento

64 Congrés Nacional AEPNYA

L'Associació Espanyola de Psiquiatria del Nen i de l'Adolescent (AEPNYA) va celebrar els dies 3, 4 i 5 de juny, el seu 64 congrés nacional, que s'ha organitzat a Cadis.
15 June, 2021/by Belinda Anento

La Sra. Magda Casamitjana visita instal·lacions de la Fundació Orienta

El dia 2 de juny de 2021, la Sra. Magda Casamitjana, directora del programa d'abordatge integral dels casos de salut mental del Departament de Salut de la Generalitat, va visitar les instal·lacions del CSMIJ del Prat i l’Hospital de dia de Gavà per a Adolescents.
15 June, 2021/by Belinda Anento

Visita dels directors de les Àrees Bàsiques de l’Hospitalet a les noves instal·lacions del CSMIJ Hospitalet Nord

Directors dels ABS de l’Hospitalet van visitar les noves instal·lacions del CSMIJ Hospitalet Nord.
14 June, 2021/by Belinda Anento

Presentació del llibre “A mi no me pasa nada” d’Alfons Icart i Jordi Freixas

El 20 d'abril de 2021, es va presentar el llibre d'Alfons Icart i Jordi Freixas "A mi no me pasa nada" (Octaedro, 2020) de manera virtual, en un acte organitzat per l'editorial OCTAEDRO.
1 June, 2021/by Belinda Anento

VIII Jornades del Grup-TLP Barcelona

Els passats 6 i 7 de maig es van celebrar les VIII Jornades de Grup-TLP Barcelona. Aquest any el tema principal ha estat el Diagnòstic diferencial de l’Organització Límit de la Personalitat (OLP) i hem tingut el luxe de comptar amb el prof. Otto Kernberg.
25 May, 2021/by Belinda Anento

Beatriz Berenguer entrevistada per Jennifer Juárez del Quinto Poder (Mèxic)

Beatriz Berenguer, psicòloga clínica i coordinadora del CSMIJ del Prat (Fundació Orienta) va ser entrevistada el passat 30 d'abril de 2021 per Jennifer Juárez, periodista del Quinto Poder (Mèxic).
21 May, 2021/by Belinda Anento

XXXII Congrés Nacional de SEPYPNA al seu canal de Youtube

El dimecres 14 d'abril de 2021, va tenir lloc la segona ronda de comunicacions lliures al XXXII Congrés Nacional de Sepypna al canal de Youtube.
11 May, 2021/by Belinda Anento

Dia internacional de conscienciació de l’Autisme

Amb motiu del dia internacional de conscienciació de l’Autisme, el dia 1 d’abril de 2021 es va publicar a el Periòdico un publireportatge del TEA amb dos institucions Fundació Orienta i Fundació Aspace Catalunya.
4 April, 2021/by Belinda Anento

Abordatge virtual infanto juvenil – Webinar

El passat 30 de novembre de 2020, vam celebrar un seminari web Abordatge virtual infanto juvenil: Estratègies de comunicació, a càrrec de Deni Francis.
10 March, 2021/by Belinda Anento

Conmemoración del Día Mundial de la Salud Mental 2020

Conmemoración del Día Mundial de la Salud Mental 2020
15 October, 2020/by Belinda Anento

Webinar Yumakids

El pasado día 6 de octubre de 2020, tuvo lugar un seminario web (Webinar) realizado por la Fundación Yumakids de Colombia.
15 October, 2020/by Belinda Anento

Webinar Talleres Kidstime

El pasado 11 de septiembre de 2020 tuvo lugar un seminario web (Webinar) de los talleres Kidstime.
15 September, 2020/by Belinda Anento

Webinar Primers Auxilis en Salut Mental

La Fundació Orienta van programar els dies 8 i 10 de juliol unes webinars amb les escoles, instituts, UEC i EAP de Sant Vicenç dels Horts sobre "Primers Auxilis en Salut Mental".
30 July, 2020/by Belinda Anento

Reconversió dels CSMIJs en temps de COVID

El passat 2 de juliol de 2020, es va celebrar un Webinar online amb el títol: "Reconversió dels CSMIJs en temps de COVID", organitzada per la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil.
9 July, 2020/by Belinda Anento

Acuerdo de Ciudad para la reactivación económica y social de Castelldefels

El martes 9 de junio se celebró la sesión constitutiva del Acuerdo de Ciudad para la reactivación económica y social de Castelldefels.
26 June, 2020/by Belinda Anento

Entrevista a Eulalia Anglada en CTXT

En @CTXT, el 29 de abril fue publicada una entrevista de nuestra compañera Eulalia Anglada, Psiquiatra infantil y Terapeuta familiar del Hospital de día para adolescentes de Gavà (Fundació Orienta).
30 April, 2020/by Belinda Anento

VI Jornadas en Salud Mental bajo el título «Detección e intervención precoz. Claves para la salud mental del futuro ».

El pasado 21 de febrero en el Centro Cultural la Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat, tuvo lugar las VI Jornadas en Salud Mental, organizadas por Benito Menni CASM de Hermanas Hospitalarias.
5 March, 2020/by Belinda Anento

Entrevista a Marta Biempica en Radio Sant Boi

El martes 11 de febrero de 2019 en "Días de Radio" (Radio Sant Boi), dentro del Espacio Salud de Mónica Santacreu, fueron entrevistados: Marta Biempica, Meritxell Pi, y Lucas Bolívar, donde explicaron el proyecto #Eduka_Ment de este curso 2019-2020.
14 February, 2020/by Belinda Anento

VIII Premio sobre Investigación en Salud mental infantil y juvenil

El pasado 5 de febrero se celebró en el Palau Robert de Barcelona el acto de la entrega del VIII Premio sobre Investigación. Al mismo tiempo hubo la presentación del Monográfico sobre el abuso sexual en la infancia.
11 February, 2020/by Belinda Anento

El llenguatge en el trastorn de l’espectre autista

El passat dia 21 de gener del 2020 va tenir lloc un nou curs d’Orienta Aula sobre El llenguatge en el trastorn de l’espectre autista.
7 February, 2020/by Belinda Anento

Congrés Internacional Bion 2020

Els dies 31 de gener i 1 i 2 de febrer de 2020, es va celebrar a Barcelona el Congrés Internacional BION 2020, amb la participació de diverses entitats i associacions psicoanalítiques nacionals i internacionals.
5 February, 2020/by Belinda Anento

Jornada CNS Exeltis day

Els dies 17 i 18 de gener de 2020 va tenir lloc a Madrid, la tercera Jornada CNS Exeltis day, organitzat per la Unitat del sistema nerviós central de la multinacional espanyola Exeltis
4 February, 2020/by Belinda Anento

I Concurso literario “En primera persona”

El Patronat de la Fundació Orienta convocó el I Concurso literario "En primera persona" de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del niño y del adolescente.
9 January, 2020/by Belinda Anento

Encuentro del Consejo Asesor de la Fundació Marianao

El pasado 28 de noviembre de 2019 en la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi, se hizo un nuevo encuentro del Consejo Asesor de la Fundació Marianao.
9 January, 2020/by Belinda Anento

Jornada Previa al 7º Congreso Catalán de Salud Mental de la Infancia y la Adolescencia

El día 22 de noviembre de 2019, en la Sala de Actos del Colegio Oficial de Médicos de Barcelona, la Fundación Congreso Catalán de Salud Mental (FCCSM) organizó la Jornada Previa al 7º Congreso Catalán de Salud Mental de la Infancia y la Adolescencia.
19 December, 2019/by Belinda Anento

Introducción en la Terapia Basada en la Mentalización con adolescentes

El día 3 de diciembre de 2019 se realizó un nuevo curso-taller en Orienta Aula, a cargo de Rubén Arévalo, psiquiatra del CSMIJ de Gavà, y Xus Saïs, psicóloga clínica del CSMIJ de Castelldefels.
9 December, 2019/by Belinda Anento

VI JORNADAS CLÍNICAS GRADIVA

Los días 22 y 23 de noviembre de 2019, la Asociación de Psicoanálisis Aplicado (Gradiva) de Santiago de Compostela organizó sus VI Jornadas Clínicas.
29 November, 2019/by Belinda Anento

La Marató de TV3: ENFERMEDADES MINORITARIAS

Fundació Orienta dentro del área de Responsabilidad social corporativa, colabora con la Marató de TV3. Un proyecto solidario impulsado por Televisión de Catalunya y la Fundació La Marató de TV3.
28 November, 2019/by Belinda Anento

XXIII Workshop de Salud Mental CST

Con motivo del 25 Aniversario del servicio de Salud Mental del Consorcio Sanitario de Terrassa, el pasado 15 de noviembre tuvo lugar en el salón de actos Juan Costa y Roma del Hospital de Terrassa el XXIII Workshop de Salud Mental.
22 November, 2019/by Belinda Anento

Revista MOSAICO. Núm. 73 Publicación artículo de Eulalia Anglada

En el número 73 de la Revista MOSAICO, fue publicado un artículo confeccionado por Eulalia Anglada, psiquiatra del Hospital de Día de Gavà, con el título: TERAPIA FAMILIAR Y ADOPCIÓN INTERNACIONAL: CUANDO EL MIEDO PARALIZA A LAS FAMILIAS ADOPTIVAS.
22 November, 2019/by Belinda Anento

5a edición de la International Congress of Clinical and Health Psychology on Children and Adolescents – Oviedo

Los días 14, 15 y 16 de noviembre de 2019, se celebró en Oviedo la quinta edición del International Congress of Clinical and Health Psychology on Children and Adolescentes.
19 November, 2019/by Belinda Anento

II JORNADAS DE LA SECCIÓN DE PSICOTERAPIA DE GRUPO DE LA AEN

Segunda Jornada de la Sección de Psicoterapia de Grupo de la ADN que tuvo lugar en el Hospital Universitario de la Princesa de Madrid, los días 24 y 25 de octubre de 2019
4 November, 2019/by Belinda Anento

Formación en TFP “Aspectos claves de la TFP y TFP en familias”

Formación en TFP "Aspectos claves de la TFP y TFP a familias" en Budapest, los días 25 y 26 de octubre del 2019.
2 November, 2019/by Belinda Anento

Adhesión al Proyecto Empresa Promotora de Salud

El día 23 de octubre se celebró en el salón de actos de la Secretaría de Salud Pública del Departamento de Salud, el primer acto de entrega de los diplomas de adhesión al proyecto Empresas Promotoras de Salud (EPS).
28 October, 2019/by Belinda Anento

Misión Internacional a Londres 2019

El Clúster Salud Mental Catalunya organizó por segundo año consecutivo una Misión Internacional en Londres los días 14, 15 y 16 de octubre, con el objetivo de establecer relaciones productivas con países punteros del sector de la salud mental y las neurociencias.
23 October, 2019/by Belinda Anento

8a JORNADA CATALANA DE ENFERMERIA DE SALUD MENTAL

Los días 10 y 11 de octubre de 2019 se celebró en el Colegio Oficial de Enfermeras y Enfermeros de Barcelona, la 8ª Jornada de enfermería de Salud Mental, con el lema "Liderando la Salud Mental del Futuro".
18 October, 2019/by Belinda Anento

DIA MUNDIAL DE LA SALUD MENTAL 2019

Con motivo del día Mundial de la Salud Mental, la Fundació Orienta celebró el pasado día 26 de septiembre en Can Massallera el acto de entrega de Premios del V Concurso de dibujo, "Los valientes que pintan sentimientos".
10 October, 2019/by Belinda Anento

1ª Reunión de supervisores de la ISTFP

Los días 4 y 5 de octubre de 2019 tuvo lugar en Münsterlingen (Suiza), la primera reunión de supervisores del ISTFP congregando especialistas de todo el mundo en este tema.
8 October, 2019/by Belinda Anento

Taller Criança saludable

Del 9 d’abril a l’11 de juny de 2019 a l’ABS de Camps Blancs (Sant Boi) es va realitzar un Taller Pilot de criança emocional saludable per a pares/mares de nens/es de 3 a 5 anys
4 July, 2019/by Belinda Anento

VII edició Premis Edurecerca 2019

El 17 de juny de 2019 es va celebrar, a l’auditori Rafael Nebot d'Esplugues de Llobregat, l'acte de lliurament de la setena edició dels Premis Edurecerca.
1 July, 2019/by Belinda Anento

63è Congrés (AEPNYA) Oviedo

Els dies 30-31 de maig i 1 de juny es va celebrar a Oviedo el 63è Congreso Nacional de la Asociación Española de Psiquiatría del Niño y del Adolescente (AEPNYA)
5 June, 2019/by Belinda Anento

Conferència Internacional “It Takes a Village” Oslo

Del 14 al 16 de maig de 2019, va tenir lloc a Oslo la Conferència Internacional "It Takes a Village"
31 May, 2019/by Belinda Anento

I Jornada de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del niño y del adolescente

El divendres 24 de maig va tenir lloc al Col·legi Oficial de Metges de Màlaga, la I Jornada de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del niño y del adolescente.
27 May, 2019/by Belinda Anento

Grups d’Intervenció Inicial Breu (GIIB)

El dia 21 de maig a la seu central de la Fundació Orienta es va impartir una interessant formació sobre els Grups d’Intervenció Inicial Breu (GIIB)
23 May, 2019/by Belinda Anento