El passat 15 de juny de 2018 es va celebrar a l’auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, l’acte de lliurament de la sisena edició dels Premis Edurecerca amb un èxit de participació, aquest any s’han presentat 51 centres de diferents serveis educatius de batxillerat del Baix Llobregat.

Aquests premis volen reconèixer la tasca d’investigació que es porta a terme als centres educatius de secundària de tot el territori i són una iniciativa dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament, amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i son moltes les entitats del Baix Llobregat que col·laboren, una d’elles es la Fundació Orienta.

Van obrir l’acte el Sr. Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, el Sr. Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, el Sr. Rafael Homet Diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona i el Sr, Francesc Ballester, Director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament.

Cada entitat premia un treball entre els finalistes de cada modalitat, van ser 72 els seleccionats i ha sigut una tasca difícil pel jurat per l’alt nivell de qualitat dels treballs presentats.

Els nostres companys, Noelia Reyes i Jordi Borras, responsables de Docència i Formació de la Fundació Orienta, van ser els encarregats de entregar el premi a la Mireia Rico de l’institut Joaquim Rubió i Ors de Sant Boi de Llobregat tutoritzada per Glòria Pallejà amb el seu treball ”No em miris amb la mentida escrita a la cara”; un estudi sobre la mentida a partit de les microexpressions facials en els adolescents.

Francesc Ballester, Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat va ser l’encarregat de tancar l’acte i va reconèixer l’excel·lent tasca educativa i investigadora que es porta a terme a les aules i que any rere any es reflecteix amb la qualitat i quantitat dels treballs premiats.