“Nous reptes en salut i benestar. Les Infermeres de salut mental apostant pel futur”

Els dies 21, 22 i 23 de març es va celebrar a Santiago de Compostel·la el Congrés Nacional d’infermeria de Salut mental.
Van assistir més de 850 professionals a nivell internacional (Canadà, Irlanda, Portugal,…), dedicats tant a la docència com a l’assistència.

Van ser presentats més de 500 pòsters. Un d’ells va ser el de la nostra companya Pilar Rodríguez de Vera, infermera del CSMIJ de Gavà (Fundació Orienta), titulat “Elaboració d’un programa de salut basat en el model PRECEDE i PROCEDE, com ajudar a reduir l’obesitat infantil de la població atesa en un centre de salut mental infanto-juvenil (CSMIJ) “.

Una de les conferències més destacades va ser la realitzada a favor de l’especialització i el seu reconeixement per fomentar la qualitat i la cura en contra de l’estigma social.
Cal destacar els Tallers de treball realitzats; un dels més interessants va ser “La infermera de Salut Mental i els adolescents: claus per millorar la relació terapèutica”, basat en l’empatia, i la connexió amb els adolescents.
Es van presentar nous projectes de recerca i, com a cloenda de l’especialitat dels nous especialistes de salut mental, destacar que a la taula rodona final es reconeixia la importància de les noves tecnologies en l’evolució d’aquesta professió.