Amb motiu de la celebració del 20 aniversari de l’Hospital de dia de Gavà, es va fer una exposició a l’Espai Jove La Casa gran de Gavà, amb una col·lecció de pintures realitzades per joves de l’Hospital.

Van estar exposats els dibuixos del 10 al 24 d’octubre.

A la revista mensual el Bruguers de Gavà van realitzar una entrevista on tant Alfons Icart, Director general de la Fundació Orienta, com Mercè Gibert, Cap de Servei de l’Hospital de dia per a adolescents de Gavà, van remarcar la importància de la pintura com a vehicle per canalitzar els sentiments i emocions dels nens i nenes. “El dibuix és una manera de poder expressar el que sents i la resolució d’aquests conflictes mentals passa per poder treure cap a fora aquell conflicte intens que d’altra cantonada no troba. No poden expressar-ho amb paraules perquè no saben el que els passa”, va dir Alfons Icart. Per Mercè Gibert “la pintura és una cosa molt important que podem fer sempre, que de vegades només la fem quan som petits, però que la podem fer totes les edats i que va molt bé per sentir-nos millor”.

La Cap del Servei, Mercè Gibert va fer una valoració molt important d’aquests 20 anys “ha està un honor poder treballar com a psiquiatre i, juntament amb tot l’equip de professionals de l’hospital” i afegia “i ha estat important, sobretot, haver pogut ajudar els pacients i a les famílies que és el nostre objectiu. Penso que aquests 20 anys han estat una experiència molt enriquidora que a més m’ha servit per aprendre cada vegada més i poder revertir en la millora dels nostres pacients”.