Entrevista a Marta Biempica a “Dies de Ràdio” (Ràdio Sant Boi) amb la Mònica Santacreu dins l’Espai Salut

Al “Dies de Ràdio” (Ràdio Sant Boi) de la Mònica Santacreu dins l’Espai Salut, van ser entrevistats Marta Biempica, infermera de la Fundació Orienta (CSMIJ Sant Boi), Meritxell Pi, infermera pediatria i referent del programa Salut i Escola i Lucas Bolívar, coordinador de l’IES Ítaca.

Van parlar del programa “Educa’ment”, que es tracta d’un programa comunitari de prevenció primària en Salut Mental. El programa es dirigeix als adolescents que cursen la ESO amb un format dinàmic i participatiu.

En les sessions es treballen temes relacionats amb la Salut Mental per tal de millorar els coneixements sobre salut mental, promoure conductes saludables, prevenir conductes de risc, facilitar la detecció primerenca, orientar sobre els recursos assistencials i disminuir l’estigma associat als trastorns mentals.

Educa’ment es basa en el programa EspaiJove del Centre d’Higiene Mental Les Corts.

El programa s’està portant a terme als instituts públics de Sant Boi i Sant Vicenç dels Horts. Liderat pel CSMIJ de Sant Boi i amb la participació de diversos professionals de la xarxa: Centres d’Atenció Primaria, Equip d’assessorament i orientació psicopedagògica i els Instituts.

El 50% dels trastorns mentals en la població adulta s’inicien entre els 12 i 18 anys.