Participació de la Fundació Orienta al VI Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència

 

La Fundació Congrés Català de Salut Mental va organitzar la VI edició del Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència Trastons de conducta en la infància i l’adolescència“, els dies 23 i 24 de novembre al Cosmocaixa de Barcelona. Va comptar amb la participació d’un ampli col·lectiu de professionals de diferents entitats i institucions del sector.

El doctor en Antropologia Àngel Martínez, professor titular de la Universitat Rovira i Virgili, va inaugurar el Congrés amb la conferència “Adolescències, crisi de la presència i pèrdua de la reciprocitat: una perspectiva antropològica”.

El Congrés va abordar la lectura i complexitat dels trastorns de la conducta en la infància i l’adolescència des de diferents àmbits; les intervencions des de la clínica; els recursos i dispositius disponibles; i els avenços en recerca sobre els trastorns de conducta del nen i de l’adolescent. Va haver també diferents taules de debat i una d’elles sobre els atemptats perpetrats a l’agost 2017.

Els centres de la Fundació Orienta van participar amb la confecció de cinc pòsters i, va ser premiat en segon lloc el presentat per Lídia Edo, psicòloga clínica del CSMIJ l’Hospitalet de Llobregat, un projecte dut a terme a l’Escola Gornal, EAP 56. “Trastorns de la conducta a l’escola Gornal”.