Conferència Internacional “It Takes a Village” Oslo

Del 14 al 16 de maig de 2019, va tenir lloc a Oslo la Conferència Internacional “It Takes a Village”.

El tema de la conferència estava dedicat a professionals del camp de la salut, social, educatiu i cultural. Amb una idea, la d’explorar formes per poder enfortir i donar suport a famílies, en les que un membre d’aquesta té una malaltia mental, física o un problema d’ús de substàncies.

El nostre company Miguel Cárdenas, Psiquiatra i Cap de Servei del CSMIJ de Sant Boi (Fundació Orienta) i Marta Coromina, Psiquiatre de PSSJD Sant Boi, van presentar el projecte Kidstime: “Tallers multifamiliars per a famílies afectades per problemes de salut mental parental. Organitzant grups plurifamiliars per ajudar als pares a trobar la manera de millorar la resistència dels nens a la malaltia mental dels pares”.

En aquesta conferència, van ser moltes les presentacions de líders mundials en aquest camp, examinant formes per promoure la capacitat i recuperació individual i familiar per reduir el risc d’angoixa.

Les famílies on un pare o un nen tenen una malaltia mental, poden experimentar una varietat de tensions emocionals, pràctiques i financeres. No obstant, moltes d’aquestes famílies no obtenen el suport que necessiten.