NOTÍCIES

Aquí podràs trobar tota la informació relacionada amb la nostra Fundació. 

La Fundació Orienta participa a l’ofrena floral a Rafael Casanova per celebrar la Diada

Per commemorar la Diada de Catalunya, l'11 de setembre, la Sra. Teresa Ribalta, en representació a la Fundació Orienta, va participar en l'ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova a Sant Boi de Llobregat.
12 setembre, 2023/by Belinda Anento

La Fundació Orienta, forma part del projecte Erasmus+

Institucions per a la cooperació en educació escolar: Escoles conscients, programa on hi han participat diferents entitats com: Fundació Orienta, Agaplesion Diakoniekliniku m Rotenburg d'Alemanya, Okkar heimur góðgerðarsamtök d'Islàndia i Systemisches zentrum wienerwald d'Àustria.
10 juliol, 2023/by Belinda Anento

Lourdes Tamarit, directora de sector en funcions de la Regió Sanitària visita les instal·lacions del CSMIJ i HD de Gavà

El passat dijous 1 de juny de 2023, Lourdes Tamarit, directora de sector de la Regió Sanitària a l’Hospitalet, el Prat i Baix Llobregat Litoral-Viladecans va visitar les instal·lacions del CSMIJ i HD de Gavà de la Fundació Orienta.
5 juny, 2023/by Belinda Anento

L’hospital de dia de Gavà de la Fundació Orienta commemora la diada de Sant Jordi

El divendres 21 d'abril de 2023, en commemoració a la data de la diada de Sant Jordi, es va decidir des de l'assemblea de l'Hospital de Dia de Gavà, dur a terme una sèrie de reformes i activitats.
4 maig, 2023/by Belinda Anento

Conferència Internacional d’Aplicacions en Psicologia i Tendències 2023

El passat 23 d'abril del 2023, en el marc de la Conferència Internacional d'Aplicacions en Psicologia i Tendències 2023 (InPACT 2023) a Lisboa (Portugal).
27 abril, 2023/by Belinda Anento

Revista Si on Rêvait… i si somniéssim…

S'edita un cop a l'any traduïda al francès. Hi participen adolescents d’hospitals infantils de salut mental, l'aula de l'hospital clínic de Barcelona, Sant Pau, Fundació Orienta i de diferents hospitals de França entre d'altres.
14 març, 2023/by Belinda Anento

Constituïda la Taula de la Salut Mental de Castelldefels

El passat dijous 17 de novembre es va presentar i va constituir oficialment la Taula de Salut Mental a la Biblioteca Ramon Fernández Jurado de Castelldefels. Un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l'atenció integral de la salut mental al territori.
21 novembre, 2022/by Belinda Anento

Projecta’t. Audiovisual Immersiu, joventut i Salut mental

Projecta't, és un projecte dirigit a la prevenció de problemàtiques associades a la salut mental a l'adolescència i el seu entorn. Ha estat creat a través de la col·laboració entre la Fundació Orienta i el BAU, Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona.
14 novembre, 2022/by Belinda Anento

25è aniversari de l’ACPEAH (Associació Catalana de Professionals de l’Educació en l’Àmbit Hospitalari)

El passat 21 d’octubre de 2022, es va celebrar el 25è aniversari de l'ACPEAH, l'acte va tenir lloc als Serveis Centrals del Departament d’Educació de Barcelona, una Jornada amb diferents activitats.
3 novembre, 2022/by Belinda Anento

Activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental 2022

Activitats realitzades als nostres centres de la Fundació Orienta per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental
3 novembre, 2022/by Belinda Anento

Premis 2a edició Periodisme Responsable de l’Associació Papageno sobre el suïcidi

El dia 7 d'octubre de 2022, a la II edició del premi de Bones Pràctiques de Periodisme Responsable de l'Associació Papageno, el jurat va escollir el programa 'Alerta: suïcidi juvenil' del programa 'Crónicas' de RTVE.
26 octubre, 2022/by Belinda Anento

Vespres Sanitaris

A la segona edició dels "Vespres Sanitaris" va participar Josep Maria Argimon, conseller de Salut, junt amb la Dra. Àurea Autet, directora de Salut Mental de la Fundació Althaia.
26 octubre, 2022/by Belinda Anento

Our Time treballant amb escoles a escala internacional

Our Time participa en un nou projecte de col·laboració internacional finançat per Erasmus+, programa de la UE per a donar suport a l'educació, la formació, la joventut i l'esport a Europa.
19 octubre, 2022/by Belinda Anento

Curs de Teràpia basada en la Mentalització per a Adolescents i Famílies

Els dies 22 i 23 de setembre de 2022 va tenir lloc a l’auditori del CSMIJ Hospitalet Nord, a càrrec del Dr. Efraín Bleiberg.
Foto d'esquerra a dreta Dr. R. Arevalo, M. J. Sais, A. Icart, Dr. E. Bleiberg, T. Ribalta, Dr. M. Cárdenas
30 setembre, 2022/by Belinda Anento

Trobada de les entitats a Sant Boi

Amb el lema "Retrobem-nos", més de 200 persones de les entitats de Sant Boi es van aplegar en un acte de retrobament als jardins de Can Torrents, després de més de dos anys de pandèmia.
19 juliol, 2022/by Belinda Anento

Jornada de sector de la Unitat d’Alta Especialització en TEA (UnimTEA)

El passat mes de juny va tenir lloc la Jornada de la Unitat d’Alta Especialització en TEA, Organitzada per Sant Joan de Déu, equip especialitzat en TEA.
11 juliol, 2022/by Belinda Anento

XV Congrés de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC)

El passat mes de juny de 2022 es va celebrar a Barcelona el XV Congrés de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC). Es va centrar en l’Especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària i les seves competències clíniques.
11 juliol, 2022/by Belinda Anento

Lourdes Tamarit, directora de sector en funcions de la Regió Sanitària visita les noves instal·lacions del CSMIJ l’Hospitalet Nord

El passat dijous 23 de juny de 2022, Lourdes Tamarit, directora de sector en funcions de la Regió Sanitària, juntament amb Pilar Vázquez, de l’Oficina Tècnica dels Sectors Sanitaris, van visitar les noves instal·lacions del CSMIJ l’Hospitalet Nord - HD Collblanc de la Fundació Orienta.
7 juliol, 2022/by Belinda Anento

Clausura de la V edició del curs de Teràpia Focalitzada a la Transferència

Conferència magistral de Clausura de la V edició del curs de Teràpia Focalitzada a la Transferència, a càrrec del professor Otto Kernberg.
27 maig, 2022/by Belinda Anento

Seminari web “Aprendre a comunicar-se amb l’adolescent”

Amb motiu del Seminari web “Aprendre a comunicar-se amb l’adolescent” adreçat a mares, pares i familiars de nens/nenes i adolescents, Ràdio Sant Boi va fer una entrevista al conferenciant Sr. Alfons Icart, dins l’espai Dies de Ràdio.
24 maig, 2022/by Belinda Anento

L’OBESITAT reportatge de 3r de periodisme de la Universitat Abad Oliva

El 5 de maig de 2022 al web informatiu Aula News, elaborat per estudiants de 3r de periodisme de la Universitat Abad Oliva CEU de Barcelona, van presentar el reportatge “L’obesitat”.
19 maig, 2022/by Belinda Anento

VIII JORNADAS ASEIA – Vigo

Els dies 13 i 14 de maig de 2022, es van realitzar les VIII Jornades ASEIA a Vigo, on es van abordar els reptes de futur per a la cura de la salut mental dels nostres nens i adolescents, va ser retransmesa en streaming.
18 maig, 2022/by Belinda Anento

Seminari Web “Atenció a menors amb pares separats”

El passat dimecres 27 d'abril les professionals del CSMIJ de Sant Boi (Fundació Orienta), Vicky Rosales, psicòloga i Sonia Mosquera, treballadora social, van realitzar un seminari Web “Atenció a menors amb pares separats” dirigida als professionals dels ABS.
10 maig, 2022/by Belinda Anento

Living Lab Day: Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)

Living Lab Day: Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). Participació de Fundació Orienta en el primer Living Lab Day TEA el passat 3 de maig al Palau de Marianao de Sant Boi.
10 maig, 2022/by Belinda Anento

Emissió del Documental En Portada de RTVE “El negoci de la marihuana” Hospital de dia de Gavà

El 27 d’abril es va emetre a La 1 de TVE i a RTVE Play, el programa “En Portada”, espai de reportatges dedicat a l’abordatge d’assumptes socials i culturals. L’emissió es titula “El negoci de la marihuana”. A l'Hospital de dia de Gavà es va registrar una part d'aquest programa.
28 abril, 2022/by Belinda Anento

Seminari web “Potenciar hàbits saludables i límits en adolescents”

El passat 20 d’abril, a través del Departament d’Orienta Aula de la Fundació Orienta, es va celebrar un seminari web “Potenciar hàbits saludables i límits en adolescents”, dirigit a Educadors Socials de les UEC, CRAES i Hospitals de Dia per a Adolescents.
26 abril, 2022/by Belinda Anento

Presentació del llibre “Coaching con familias”

Aquest mes de febrer de 2022, es va celebrar l’acte de presentació del llibre “Coaching con familias” des del departament d’Orienta Aula de la Fundació Orienta.
2 març, 2022/by Belinda Anento

L’Ajuntament de l’Hospitalet amb la Fundació Orienta apropa a les famílies aspectes rellevants sobre salut mental

Durant l’any 2022 la Fundació Orienta realitzarà tallers informatius de diferents aspectes de la salut mental a la població de l’Hospitalet de Llobregat. Aquests tallers formen part dels espais socials de debat educatiu amb les famílies, que l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura organitza al llarg del curs.
28 febrer, 2022/by Belinda Anento

Bessó: un germà estimat, un competidor i un company de destinació

Pel Dia dels Bessons, l’associació Finlandesa de Famílies Múltiples va organitzar un seminari, el tema del qual va ser Bessó: un germà estimat, un competidor i un company de destinació.
24 febrer, 2022/by Belinda Anento

Documental En Portada de RTVE a l’Hospital de dia de Gavà

A l'Hospital de dia de Gavà de la Fundació Orienta s'ha registrat una part del programa documental En portada de RTVE, dedicat al consum de marihuana en l'àmbit nacional.
25 gener, 2022/by Belinda Anento

LA LLUITA CONTRA L’ESTIGMA

10 alumni UAB que treballen en l’àmbit de la Salut Mental, han publicat un article: La lluita contra l’estigma on ha participat Teresa Ribalta, directora general de la Fundació Orienta.
4 gener, 2022/by Belinda Anento

XERRADES PER LA VISIBILITZACIÓ I SENSIBILITZACIÓ

El 17 de desembre de 2021, Sebastián D’Agostino Ermacora, Psiquiatre Infanto-Juvenil; Cap de Servei del CSMIJ de l’Hospitalet Sud (Fundació Orienta) va compartir amb nosaltres per MeetUp la ponència: “Quelcom que els nostres fills agrairan”.
4 gener, 2022/by Belinda Anento

Primera jornada de Salut i Escola: Parlem!

El passat 30 de novembre de 2021 un centenar de professionals de l'#APMetrosud van participar en la Primera Jornada de Salut i Escola organitzada a Vilafranca del Penedès.
2 desembre, 2021/by Belinda Anento

TV2 “Crónicas” programa dedicat: “Alerta suicidio juvenil”

El passat 24 de novembre de 2021, la Fundació Orienta juntament amb altres entitats, va col·laborar amb el programa de TV2 “Crónicas”, programa dedicat a l’abordatge d’assumptes socials i culturals: “Alerta suicidio juvenil”
30 novembre, 2021/by Belinda Anento

Entrevista a Vinyet Eroles i Pau Gil a Ràdio Gavà

El passat dijous 25 de novembre de 2021, la infermera Vinyet Eroles i l’educador Social Pau Gil, de l'Hospital de Dia de Gavà (Fundació Orienta) van col·laborar amb el programa de ràdio “La Ment pot ser Meravellosa” de Ràdio Gavà.
29 novembre, 2021/by Belinda Anento

IX Premi de Recerca en Salut Mental Infantil i Juvenil

L'11 de novembre del 2021 va tenir lloc a l’auditori del CSMIJ de l’Hospitalet Nord de la Fundació Orienta, el lliurament del IX Premi de Recerca en Salut Mental Infantil i Juvenil.
18 novembre, 2021/by Belinda Anento

Visita de la regidora del districte II de l’Ajuntament de l’Hospitalet al CSMIJ de l’Hospitalet Nord

El dilluns 25 d’octubre de 2021, la Sra. Olga Gómez, regidora del districte II Collblanc-Torrassa de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, juntament amb el seu assessor de districte, el Sr. Ricard Raquen, van visitar les noves instal·lacions del CSMIJ l’Hospitalet Nord.
4 novembre, 2021/by Belinda Anento

Hospital de Dia de Gavà. Què és la salut mental per a tu?

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, l’Hospital de dia de Gavà de la Fundació Orienta va crear un plafó on els pacients podien transmetre i expressar la seva percepció de la salut mental.
21 octubre, 2021/by Belinda Anento

Actes realitzats a l’Hospitalet en commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental

El dia Mundial de la Salut Mental s’ha celebrat enguany a l’Hospitalet amb una sèrie d’actes durant tota la setmana del 4 al 10 d’octubre de 2021. El CSMIJ de l’Hospitalet (Fundació Orienta) ha participat en algunes d’elles.
13 octubre, 2021/by Belinda Anento

Entrevista a Miguel Cárdenas i a Marina Forcen a Ràdio Sant Boi

Per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 octubre), la periodista Mònica Santacreu (Ràdio Sant Boi), va entrevistar a Miguel Cárdenas, psiquiatre i a Marina Forcén, psicòloga clínica, del CSMIJ de Sant Boi (Fundació Orienta).
13 octubre, 2021/by Belinda Anento

La Fundació Orienta rep la subvenció d’ajudes a projectes socials de la Fundació “La Caixa”

La Fundació Orienta, ha signat un conveni d’ajut corresponent a la convocatòria d’ajuts de la Fundació  “La Caixa”.
7 octubre, 2021/by Belinda Anento

Entrevista a Teresa Ribalta en Ràdio Estel

El dimarts 14 de setembre de 2021, a Estel Migdia Joan Trias va entrevistar a Teresa Ribalta, psicòloga i directora de la Fundació Orienta, per parlar de la Contaminació acústica.
23 setembre, 2021/by Belinda Anento

Sessió clínica interna sobre Abús Sexual Infantil: Prevenció i Abordatge

El passat dia 28 de juny, a la Fundació Orienta, es va realitzar una sessió clínica interna sobre Abús Sexual Infantil: Prevenció i Abordatge, dirigida per Rosa Royo Esqués, psicòloga clínica i psicoanalista.
26 juliol, 2021/by Belinda Anento

Prevenció i suport en salut mental comunitària a l’Hospitalet de Llobregat

Per poder prevenir i detectar situacions que vagin més enllà del malestar emocional, s’ha posat en marxa un programa de prevenció de salut mental a 200 monitors i educadors de lleure de la ciutat, a més del suport dels professionals de la psicologia.
26 juliol, 2021/by Belinda Anento

TALLER REPAREM

Els educadors de l’Hospital de Dia de Gavà (Fundació Orienta) porten a terme un Taller inspirat amb una tècnica mil·lenària japonesa anomenada Kintsugi. Filosofia on planteja que els trencaments i les esquerdes formen part de la història d'un objecte.
15 juliol, 2021/by Belinda Anento

Manual de Psicologia Clínica de la Infància i l’Adolescència. Bases per a una nova especialitat

Nova publicació d'un manual especialitzat en clínica infanto juvenil: Es tracta d'una publicació patrocinada per l'Associació Espanyola de Psicologia Clínica i Psicopatologia.
15 juliol, 2021/by Belinda Anento

Dia internacional del TDAH – 2021

La Fundació Orienta s'adhereix a la celebració del Dia Internacional de l'TDAH, i els convida a llegir aquest article tan interessant "La criança d'un nen amb TDAH" (per a Pares) versió impresa - Nemours KidsHealth
12 juliol, 2021/by Belinda Anento

Webinar “Suïcidi i Autolesions en Adolescents”

El passat dia 7 de juliol de 2021, es va realitzar un nou seminari web organitzat per Orienta Aula sobre “Suïcidi i Autolesions en Adolescents”.
9 juliol, 2021/by Belinda Anento

XIII Congrés Nacional de Trastorns de la Personalitat

Els dies 10, 11, 12, 18 i 19 de juny va tenir lloc a Vigo, el XIII Congrés Nacional de Trastorns de la Personalitat en Streaming i Online.
2 juliol, 2021/by Belinda Anento

Reunió de Patrons extraòrdinaria

Després d’un any de restriccions, el passat 15 de juny de 2021 va tenir lloc la reunió ordinària anual del patronat de la Fundació Orienta.
1 juliol, 2021/by Belinda Anento

VII Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència “Transicions, exclusions i soledats: desafiaments i respostes”

Els dies 28 de maig, 3, 4 i 11 de juny es va celebrar a Barcelona la 7a edició del Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència, en format mixta presencial-telemàtic.
23 juny, 2021/by Belinda Anento

50 anys escola educació especial l’Estel-Can Bori – L’Hospitalet

El dia 14 de juny de 2021, l’escola d’educació especial Estel-Can Bori de l’Hospitalet va celebrar els seus 50 anys d’existència. Ho va fer en un acte al Teatre Barrades de la ciutat.
16 juny, 2021/by Belinda Anento

Xerrada als alumnes de 1r de Batxillerat a l’Escola Pia Sant Antoni Abat de Barcelona

Dimecres 9 de juny de 2021, Pau Gil, educador social de l’Hospital de dia per a adolescents de Gavà (Fundació Orienta) va fer una xerrada als alumnes de l'Escola Pia Sant Antoni Abat de Barcelona.
16 juny, 2021/by Belinda Anento

64 Congrés Nacional AEPNYA

L'Associació Espanyola de Psiquiatria del Nen i de l'Adolescent (AEPNYA) va celebrar els dies 3, 4 i 5 de juny, el seu 64 congrés nacional, que s'ha organitzat a Cadis.
15 juny, 2021/by Belinda Anento

La Sra. Magda Casamitjana visita instal·lacions de la Fundació Orienta

El dia 2 de juny de 2021, la Sra. Magda Casamitjana, directora del programa d'abordatge integral dels casos de salut mental del Departament de Salut de la Generalitat, va visitar les instal·lacions del CSMIJ del Prat i l’Hospital de dia de Gavà per a Adolescents.
15 juny, 2021/by Belinda Anento

Visita dels directors de les Àrees Bàsiques de l’Hospitalet a les noves instal·lacions del CSMIJ Hospitalet Nord

Directors dels ABS de l’Hospitalet van visitar les noves instal·lacions del CSMIJ Hospitalet Nord.
14 juny, 2021/by Belinda Anento

Presentació del llibre “A mi no me pasa nada” d’Alfons Icart i Jordi Freixas

El 20 d'abril de 2021, es va presentar el llibre d'Alfons Icart i Jordi Freixas "A mi no me pasa nada" (Octaedro, 2020) de manera virtual, en un acte organitzat per l'editorial OCTAEDRO.
1 juny, 2021/by Belinda Anento

VIII Jornades del Grup-TLP Barcelona

Els passats 6 i 7 de maig es van celebrar les VIII Jornades de Grup-TLP Barcelona. Aquest any el tema principal ha estat el Diagnòstic diferencial de l’Organització Límit de la Personalitat (OLP) i hem tingut el luxe de comptar amb el prof. Otto Kernberg.
25 maig, 2021/by Belinda Anento

Beatriz Berenguer entrevistada per Jennifer Juárez del Quinto Poder (Mèxic)

Beatriz Berenguer, psicòloga clínica i coordinadora del CSMIJ del Prat (Fundació Orienta) va ser entrevistada el passat 30 d'abril de 2021 per Jennifer Juárez, periodista del Quinto Poder (Mèxic).
21 maig, 2021/by Belinda Anento

XXXII Congrés Nacional de SEPYPNA al seu canal de Youtube

El dimecres 14 d'abril de 2021, va tenir lloc la segona ronda de comunicacions lliures al XXXII Congrés Nacional de Sepypna al canal de Youtube.
11 maig, 2021/by Belinda Anento

Dia internacional de conscienciació de l’Autisme

Amb motiu del dia internacional de conscienciació de l’Autisme, el dia 1 d’abril de 2021 es va publicar a el Periòdico un publireportatge del TEA amb dos institucions Fundació Orienta i Fundació Aspace Catalunya.
4 abril, 2021/by Belinda Anento

Abordatge virtual infanto juvenil – Webinar

El passat 30 de novembre de 2020, vam celebrar un seminari web Abordatge virtual infanto juvenil: Estratègies de comunicació, a càrrec de Deni Francis.
10 març, 2021/by Belinda Anento

Commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental 2020

Commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental 2020
15 octubre, 2020/by Belinda Anento

Webinar Yumakids

El dia 6 d'octubre del 2020, va tenir lloc un seminari web (Webinar) realitzat per la Fundació Yumakids de Colòmbia.
7 octubre, 2020/by Belinda Anento

Webinar Tallers Kidstime

El passat 11 de setembre del 2020 va tenir lloc un seminari web (Webinar) dels tallers Kidstime
15 setembre, 2020/by Belinda Anento

Webinar Primers Auxilis en Salut Mental

La Fundació Orienta van programar els dies 8 i 10 de juliol unes webinars amb les escoles, instituts, UEC i EAP de Sant Vicenç dels Horts sobre "Primers Auxilis en Salut Mental".
30 juliol, 2020/by Belinda Anento

Reconversió dels CSMIJs en temps de COVID

El passat 2 de juliol de 2020, es va celebrar un Webinar online amb el títol: "Reconversió dels CSMIJs en temps de COVID", organitzada per la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil.
9 juliol, 2020/by Belinda Anento

Teresa Ribalta, entrevistada per Anna López de Radio Castelldefels

El passat dimarts Teresa Ribalta, Directora Adjunta de la Fundació va ser entrevistada per Anna Lopez de Radio Castelldefels.
30 juny, 2020/by Belinda Anento

Acord de Ciutat per a la reactivació econòmica i social de Castelldefels

El dimarts 9 de juny es va celebrar la sessió constitutiva de l’Acord de Ciutat per a la reactivació econòmica i social de Castelldefels.
26 juny, 2020/by Belinda Anento

Entrevista a Eulàlia Anglada en CTXT

En @CTXT, el 29 d'abril de 2020, va ser publicada una entrevista de la nostra companya Eulàlia Anglada, Psiquiatre infantil i Terapeuta familiar de l'Hospital de dia per a adolescents de Gavà (Fundació Orienta)
30 abril, 2020/by Belinda Anento

VI Jornades en Salut Mental sota el títol «Detecció i intervenció precoç. Claus per a la salut mental del futur».

El passat 21 de febrer al Centre Cultural la Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat, va tenir lloc les VI Jornades en Salut Mental, organitzades per Benito Menni CASM de Germanes Hospitalàries.
5 març, 2020/by Belinda Anento

Entrevista a Marta Biempica a Ràdio Sant Boi

El dimarts 11 de febrer de 2019 a "Dies de Ràdio" (Ràdio Sant Boi), dins de l'Espai Salut de la Mònica Santacreu, van ser entrevistats: Marta Biempica, Meritxell Pi, i Lucas Bolívar, on van explicar el projecte #Eduka_Ment d'aquest curs 2019-2020.
14 febrer, 2020/by Belinda Anento

VIII Premi sobre Investigació en Salut mental infantil i juvenil

El passat 5 de febrer es va celebrar al Palau Robert de Barcelona l’acte del lliurament del VIII Premi sobre Investigació. Al mateix temps hi va haver la presentació del Monogràfic sobre l'abús sexual en la infància.
11 febrer, 2020/by Belinda Anento

El llenguatge en el trastorn de l’espectre autista

El passat dia 21 de gener del 2020 va tenir lloc un nou curs d’Orienta Aula sobre El llenguatge en el trastorn de l’espectre autista.
7 febrer, 2020/by Belinda Anento

Congrés Internacional Bion 2020

Els dies 31 de gener i 1 i 2 de febrer de 2020, es va celebrar a Barcelona el Congrés Internacional BION 2020, amb la participació de diverses entitats i associacions psicoanalítiques nacionals i internacionals.
5 febrer, 2020/by Belinda Anento

Jornada CNS Exeltis day

Els dies 17 i 18 de gener de 2020 va tenir lloc a Madrid, la tercera Jornada CNS Exeltis day, organitzat per la Unitat del sistema nerviós central de la multinacional espanyola Exeltis
4 febrer, 2020/by Belinda Anento

I Concurs literari “En primera persona”

El Patronat de la Fundació Orienta va convocar el I Concurs literari “En primera persona” de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del niño y del adolescente.
9 gener, 2020/by Belinda Anento

Trobada del Consell Assessor de la Fundació Marianao

El passat 28 de novembre de 2019 a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi, es va fer una nova trobada del Consell Assessor de la Fundació Marianao.
9 gener, 2020/by Belinda Anento

Jornada Prèvia al 7è Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència

El dia 22 de novembre de 2019, a la Sala d’Actes del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM) va organitzar la Jornada Prèvia al 7è Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència.
19 desembre, 2019/by Belinda Anento

Introducció a la Teràpia Basada en la Mentalització amb adolescents

El dia 3 de desembre del 2019 es va realitzar un nou curs-taller a Orienta Aula a càrrec de Rubén Arévalo, psiquiatre del CSMIJ de Gavà, i Xus Saïs, psicòloga clínica del CSMIJ de Castelldefels.
9 desembre, 2019/by Belinda Anento

VI JORNADES CLÍNIQUES GRADIVA

Els dies 22 i 23 de novembre de 2019, l'Associació de Psicoanàlisi Aplicada (Gradiva) de Santiago de Compostela va organitzar les seves VI Jornades Clíniques.
29 novembre, 2019/by Belinda Anento

La Marató de TV3: MALALTIES MINORITÀRIES

Fundació Orienta dins de l’àrea de Responsabilitat social corporativa, col·labora amb la Marató de TV3. Un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3.
28 novembre, 2019/by Belinda Anento

XXIII Workshop de Salut Mental CST

Amb motiu del 25è Aniversari del servei de Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa, el passat 15 de novembre va tenir lloc a la sala d'actes Joan Costa i Roma de l'Hospital de Terrassa el XXIII Workshop de Salut Mental.
22 novembre, 2019/by Belinda Anento

Revista MOSAICO. Núm. 73 Publicació article d’Eulàlia Anglada

Al número 73 de la Revista MOSAICO, va ser publicat un article confeccionat per Eulàlia Anglada, Psiquiatre de l'Hospital de Dia de Gavà, amb el títol: TERAPIA FAMILIAR I ADOPCIÓ INTERNACIONAL: QUAN LA POR PARALITZA A LES FAMÍLIES ADOPTIVES.
22 novembre, 2019/by Belinda Anento

5a edició de l’International Congress of Clinical and Health Psychology on Children and Adolescents – Oviedo

Els dies 14, 15 i 16 de novembre de 2019, es va celebrar a Oviedo la cinquena edició de l'International Congress of Clinical and Health Psychology on Children and Adolescents.
19 novembre, 2019/by Belinda Anento

II JORNADES DE LA SECCIÓ DE PSICOTERÀPIA DE GRUP DE LA AEN

Segona Jornada de la Secció de Psicoteràpia de Grup de l'AEN que va tenir lloc a l'Hospital Universitari de la Princesa de Madrid, els dies 24 i 25 d'octubre de 2019
4 novembre, 2019/by Belinda Anento

Formació en TFP “Aspectes claus de la TFP i TFP en famílies”

Formació en TFP "Aspectes claus de la TFP i TFP en famílies" a Budapest, els dies 25 i 26 d'octubre de el 2019.
2 novembre, 2019/by Belinda Anento

Adhesió al Projecte Empresa Promotora de Salut

El dia 23 d’octubre es va celebrar a la sala d’actes de la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut, el primer acte de lliurament dels diplomes d’adhesió al projecte Empreses Promotores de Salut (EPS).
28 octubre, 2019/by Belinda Anento

Missió Internacional a Londres 2019

El Clúster Salut Mental Catalunya va organitzar per segon any consecutiu una Missió Internacional a Londres els dies 14, 15 i 16 d’octubre, amb l’objectiu d’establir relacions productives amb països punters del sector de la salut mental i les neurociències.
23 octubre, 2019/by Belinda Anento

8a JORNADA CATALANA D’INFERMERIA DE SALUT MENTAL

Els dies 10 i 11 d'octubre de 2019 es va celebrar al Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, la 8a Jornada d'infermeria de Salut Mental, amb el lema "Liderant la Salut Mental del Futur".
18 octubre, 2019/by Belinda Anento

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL 2019

En motiu del dia Mundial de la Salut Mental, la Fundació Orienta va celebrar el passat dia 26 de setembre a Can Massallera l’acte de lliurament de Premis del V Concurs de dibuix, “Els valents que pinten sentiments”.
10 octubre, 2019/by Belinda Anento

1ª Reunió de supervisors de la ISTFP

Els dies 4 i 5 d'octubre de 2019 va tenir lloc a Münsterlingen (Suïssa), la primera reunió de supervisors del ISTFP congregant especialistes de tot el món en aquest tema.
8 octubre, 2019/by Belinda Anento

Taller Criança saludable

Del 9 d’abril a l’11 de juny de 2019 a l’ABS de Camps Blancs (Sant Boi) es va realitzar un Taller Pilot de criança emocional saludable per a pares/mares de nens/es de 3 a 5 anys
4 juliol, 2019/by Belinda Anento

VII edició Premis Edurecerca 2019

El 17 de juny de 2019 es va celebrar, a l’auditori Rafael Nebot d'Esplugues de Llobregat, l'acte de lliurament de la setena edició dels Premis Edurecerca.
1 juliol, 2019/by Belinda Anento

63è Congrés (AEPNYA) Oviedo

Els dies 30-31 de maig i 1 de juny es va celebrar a Oviedo el 63è Congreso Nacional de la Asociación Española de Psiquiatría del Niño y del Adolescente (AEPNYA)
5 juny, 2019/by Belinda Anento

Conferència Internacional “It Takes a Village” Oslo

Del 14 al 16 de maig de 2019, va tenir lloc a Oslo la Conferència Internacional "It Takes a Village"
31 maig, 2019/by Belinda Anento

I Jornada de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del niño y del adolescente

El divendres 24 de maig va tenir lloc al Col·legi Oficial de Metges de Màlaga, la I Jornada de la Revista de Psicopatología y Salud Mental del niño y del adolescente.
27 maig, 2019/by Belinda Anento

Grups d’Intervenció Inicial Breu (GIIB)

El dia 21 de maig a la seu central de la Fundació Orienta es va impartir una interessant formació sobre els Grups d’Intervenció Inicial Breu (GIIB)
23 maig, 2019/by Belinda Anento

V Jornada de Promoció de la salut

El dia 17 de maig a la sala d'actes de la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, es va celebrar la V Jornada de promoció de la Salut.
23 maig, 2019/by Belinda Anento

XXXIX Congrés de la semFYC – Màlaga

Els dies 9, 10 i 11 de maig de 2019 va tenir lloc el XXXIX congrés de la semFYC (Málaga) amb el lema "Amb la família i la seva comunitat".
16 maig, 2019/by Belinda Anento