VIII Premi sobre Investigació en Salut mental infantil i juvenil

El passat 5 de febrer es va celebrar al Palau Robert de Barcelona l’acte del lliurament del VIII Premi sobre Investigació. Al mateix temps hi va haver la presentació del Monogràfic sobre l’abús sexual en la infància.

Va ser un acte de molta actualitat i amb una gran assistència de públic.

La inauguració de l’acte va ser a càrrec de Sr. Alfons Icart, Director de la Revista i de la Fundació Orienta. Psicòleg i psicoanalista (SEP-IPA).

Es va fer una Taula rodona sobre l’abús sexual en la infància, moderada pel Sr. Xavier Costa, Cap de Redacció de la Revista, on van participar els nostres convidats:

Dr. Jorge L. Tizón, Psiquiatre i neuròleg, psicòleg i psicoanalista (SEP-IPA). Professor de l’Institut Universitari de Salut Mental de la Universitat Ramon Llull. Barcelona.

Dra. Carme Tello, Llicenciada en Psicologia per la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona.

Dra. Noemí Pereda, Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Doctorada en Psicologia Clínica i de la Salut.

L’Illma. Sra. Lluïsa Moret, Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, la Sra. Teresa Ribalta, Directora General Adjunta de la Fundació Orienta i el Secretari del Jurat Sr. Rubén D. Gualtero, Membre del Consell Directiu de la Revista de la Fundació Orienta, van ser els encarregats d’entregar els premis als guanyadors del concurs:

Premi accèssit: Trastorno de evitación/restricción de la ingestión de alimentos: diferencias y similitudes psicopatológicas y de relaciones parentales con la anorexia nerviosa y población general de Laura Cañas Vinader.

1r Premi: Polivictimación, resiliencia y conductas suicidas en adolescentes atendidos por el sistema de protección y justicia juvenil en Cataluña de Elizabeth Suárez-Soto, Noemí Pereda i Marta Codina.

La cloenda de l’Acte va estar a càrrec de la Sra. Montserrat Gibert, Presidenta Patronat de la Fundació Orienta.