El 50% dels trastorns mentals en la població adulta s’inicien entre els 12 i 18 anys.

Entrevista a Marta Biempica a Ràdio Sant Boi

El dimarts 11 de febrer de 2019 a “Dies de Ràdio” (Ràdio Sant Boi), dins de l’Espai Salut de la Mònica Santacreu, van ser entrevistats, la nostra companya Marta Biempica, infermera del CSMIJ de Sant Boi (Fundació Orienta), juntament amb la Meritxell Pi, infermera de pediatria del CAP Vinyets i Lucas Bolívar, coordinador de psicopedagogia de l’INS Ítaca, on van explicar el projecte #Eduka_Ment d’aquest curs 2019-2020.

Aquest programa te com objectiu: Millorar els coneixements sobre salut mental, promoure conductes saludables, prevenir conductes de risc, facilitar la detecció primerenca, orientar sobre els recursos assistencials i disminuir l’estigma associat als trastorns mentals.

El programa s’està portant a terme als instituts públics de Sant Boi i Sant Vicenç dels Horts, dirigit a adolescents que cursen 1r i 2n d’ESO.

Liderat pel CSMIJ de Sant Boi i amb la participació de diversos professionals de la xarxa: Centres d’Atenció Primaria, Equip d’assessorament i orientació psicopedagògica i els Instituts.

#Eduka_Ment, es basa en el programa EspaiJove del Centre d’Higiene Mental Les Corts.