DEPARTAMENT DE DOCÈNCIA

La finalitat del departament és promoure i difondre el coneixement especialitzat en salut mental comunitària dels infants, adolescents i famílies.

Realitzem docència per a la formació en pràctiques d’especialitats com:

Psicologia clínica infanto juvenil

Psiquiatria

Treball social i educació social

I es porta a terme formació especialitzada en tècniques psicoterapèutiques específiques.

L’objectiu és ampliar la formació de futurs professionals i especialistes en el camp infantil, juvenil i familiar. Disposem de diverses modalitats docents per aconseguir promoure el coneixement tècnic especialitzat i adquirir destresa en l’elaboració de diagnòstics i tractaments.

La docència es realitza a través de diverses activitats com: l’observació de procés diagnòstic i de tractament individual i/o grupal. Segons el curs acadèmic, el professional en formació pot realitzar diferents activitats assistencials directament amb el pacient amb la supervisió del tutor.

També, en funció del conveni i temps de pràctiques el professional en formació, podeu assistir a:

Sessions clíniques

Jornades de treball internes

Supervisions

Seminaris

Cursos específics

Forma part de la nostra missió ser:

• Centre col·laborador en l’organització, docència teòrica i centre de pràctiques. Actualment formen part d’aquesta modalitat:
– El Màster de Psicoteràpia Psicoanalítica per al treball en la Xarxa Pública, organitzat per la Universitat de Barcelona.
– El Postgrau de Parella i Família, organitzat per l’Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer i la Universitat Ramon Llull amb la col·laboració de l’Alta Scuola Agostino Gemell i la Università Cattolica del Sacro Cuore de Milà.

• Centre de pràctica clínica mitjançant conveni amb diferents centres universitaris catalans, estatals i internacionals. Les universitats amb les quals hi ha conveni són:

Si esteu en etapa formativa i teniu interès a fer pràctiques amb nosaltres, podeu tramitar la sol·licitud mitjançant un centre nacional o internacional adscrit que pugui establir un conveni amb la nostra institució.

Podeu posar-vos en contacte amb la secretària de docència per sol·licitar-ne més informació:

Departament de Docència:

Secretària: Maria José Muñoz
mmunoz@fundacioorienta.com

Responsable: Marta Cabré
mcabre@fundacioorienta.com

Contacte departament:
docencia@fundacioorienta.com