PROJECTE DE COL·LABORACIÓ PROACTIVA OPEN ARMS

Projectes de l’Obra Social de La Fundació Orienta:

SOLIDARI AMB EL PROJECTE

Veient que el número de refugiats creuant el Mar Mediterrani augmenta dia a dia, la Fundació Orienta ha volgut col·laborar aquest any amb una ONG de Badalona que es dedica a salvar vides al mar Proactiva Open Arms, per ajudar a que disminueixin els naufragis a les aigües internacionals del Mediterrani.

Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre la principal missió és rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles. Ens dediquem a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al Mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que estan passant i que ningú compte.

Tot va començar amb unes fotos de nens ofegats en una platja. Pensem: si nosaltres ens dediquem a això i ho fem a les nostres platges, per què allà s’estan morint i ningú els ajuda?
Amb l’ajuda de moltes persones que van col·laborar amb donatius, vam poder augmentar els nostres recursos i salvar cada dia més vides.

Aquests donatius també van ajudar a que poguéssim rotar el nostre equip. Els nostres voluntaris roten cada 15 dies per l’impacte físic i emocional de la situació.

Després de l’acord entre la UE i Turquia, estem també en el Mar Mediterrani amb un vaixell medicalitzat de vigilància i salvament. No volem perdre ni una vida més al mar, ni que el mar faci callar les injustícies que hi succeeixen.

En terra també comptem amb un equip imprescindible: un grup de psicòlegs i psicòlogues especialistes en situacions de crisi, emergències i víctimes de terrorisme que donen suport als socorristes a totes les fases de la seva tasca.
En tornar, ofereixen el suport psicològic necessari amb l’objectiu d’ajudar a gestionar les situacions viscudes, prevenir l’aparició d’Estrès postraumàtic i ajudar a la volta a la seva realitat quotidiana, alhora que garantir la seva estabilitat emocional per a futures intervencions.Si voleu col·laborar https://www.proactivaopenarms.org/es

Proactiva
Proactiva 1