PROJECTE SOLIDARI AMB LA FUNDACIÓ VICENTE FERRER

Projectes de l’Obra Social de La Fundació Orienta:

SOLIDARI AMB EL PROJECTE

La Fundació Orienta col·labora amb la Fundació Vicente Ferrer i, des de 2012, la nostra aportació les destina al projecte “Una xarxa sanitària a l’abast de tots” que té d’objectiu proporcionar i millorar l’accés als serveis d’atenció mèdica de qualitat a nens i nenes d’entre 0 i 15 anys a l’Hospital Pediàtric de Bathalapalli.

LA SITUACIÓ DE LA SALUT DE LA POBLACIÓ INFANTIL A L’ÍNDIA

Les malalties infeccioses i de  transmissió són la principal causa de mort prematura a l’Índia i afecten cada any més de 2,5 milions de nens i nenes menors de cinc anys i un nombre similar de joves de fins a 15. Un altre factor important en la mortalitat infantil -al voltant del 50%- és la desnutrició.

D’altra banda, l’estat de salut dels més petits depèn, en gran mesura, de la situació econòmica dels pares, els quals es troben en greus condicions de pobresa, i moltes vegades no poden portar els fills a un centre de salut.

Les morts de causes fàcilment previsibles i tractables mostren dos possibles factors o la combinació de tots dos: la dificultat d’accés als serveis de salut o la ineficàcia d’aquests.

La Fundación Vicente Ferrer (FVF) treballa des de 1972 en un ampli programa sanitari. A més de contribuir a resoldre les dificultats d’accés a la salut derivades de la vida a l’Índia rural, la fundació col·labora amb algunes de les accions que el govern indi desenvolupa a l’estat de Andhra Pradesh.

En l’actualitat, l’organització compta amb una xarxa hospitalària -un total de 592 llits- que inclou tres hospitals generals o de referència situats en Bathalapalli, Kalyandurg i Kanekal, a més d’un hospital pediàtric i un centre especialitzat en el tractament de pacients afectats per malalties infeccioses, així com un centre de planificació familiar a Anantapur. Per cobrir les zones més remotes, la FVF compta amb un total de 16 clíniques rurals.

L’Hospital Pediàtric de la FVF, situat al poble de Bathalapalli, és un dels principals centres disponibles per donar cobertura a la població infantil de la regió.

SERVEIS I INFRAESTRUCTURA DE L’HOSPITAL PEDIÀTRIC DE BATHALAPALLI

Equip mèdic dirigit per un pediatre especialista.

  1. Disposa de tres sales per a hospitalització amb 75 llits.
  2. Cinc sales per a l’atenció ambulatòria on es realitzen consultes, vacunacions…
  3. Anàlisis clíniques i estudis per permetre el diagnòstic i el tractament adequat.
  4. Unitats de cures intensives (UCI) pediàtrica i neonatal.
  5. Servei d’urgències pediàtriques que funciona 24 hores al dia 7 dies a la setmana.
  6. Atenció i tractament de les malalties infantils com la bronquitis, gastroenteritis, pneumònia…
  7. Atenció, tractament i seguiment de malalties agudes o cròniques com talassèmia, epilèpsia, diabetis juvenil i malalties cardíaques.
  8. Proporciona nutrició a tots els pacients hospitalitzats i també a les mares, així com els fàrmacs prescrits per al tractament dels malalts.
  9. Tallers de capacitació i actualització per al personal sanitari.
©Alex Oltra/FVF

©Alex Oltra/FVF

©Albert Uriach/FVF

©Albert Uriach/FVF