Brots psicòtics i pèrdua de memòria, alguns efectes del cànnabis en els menors

  • Els psiquiatres adverteixen que el consum de cànnabis influeix perillosament en la formació del cervell
  • Segons la quantitat consumida, el risc de patir una psicosi esquizofrènica es multiplica per dos o per quatre.

Emissió del Documental En Portada de RTVE “El negocio de la marihuana”

RTVE va emetre el programa “En Portada”, espai de reportatges dedicat a l’abordatge d’assumptes socials i culturals.

L’emissió es titula “El negocio de la marihuana”

A l’Hospital de dia de Gavà de la Fundació Orienta s’ha registrat una part d’aquest programa documental dedicat al consum de marihuana en l’àmbit nacional.

Vinyet Eroles, infermera, i Pau Gil, educador social de l’Hospital de dia de Gavà, van aportar la seva expertesa i experiència a través d’una entrevista. Els dos professionals han sigut referents del grup terapèutic NO T’INTOXIQUIS, programa on s’atenen dificultats dels pacients amb problemàtica de Salut Mental i consum de substàncies tòxiques com el cànnabis, l’alcohol, el tàbac i les drogues químiques.

En el mateix reportatge, els pacients del grup terapèutic i les seves famílies van aportar el seu testimoni i van transmetre les seves vivències tant en el centre com en el seu dia a dia.

Lluch: La teràpia m’està ajudant a deixar de consumir

«Em sap greu el dolor que he causat a la meva família», es penedeix Lluch. «Ara estic fent una teràpia que m’està ajudant a deixar de consumir», explica satisfet perquè està «consumint menys» des que ha entrat a formar part del grup terapèutic: «Veig les coses d’una altra manera», resumeix Lluch.

Noemí: És més fàcil trobar una persona que et vengui marihuana que comprar pa

Vinyet Eroles, la infermera, els pregunta: «És fàcil trobar cànnabis al carrer?.» I Noemí contesta sense pestanyejar: “És més fàcil trobar una persona que et vengui marihuana que comprar pa”. Lluch és de la mateixa opinió i creu que només cal tenir un parell de contactes. Explica que ha intentat deixar de fumar diverses vegades i que, en sortir al carrer i trobar-se amb algun amic, li entren les ganes i torna a caure.