Participació de la Fundació Orienta a la Jornada “25 anys al Servei del Sistema Nacional de Salut de Catalunya: Mirem cap al Futur”

El dia 14 de desembre i amb motiu del 25è aniversari del CatSalut, al Palau de Congressos de Barcelona (Montjuïc) es va registrar una iniciativa de l’Observatori d’Innovació en Gestió (OIGS) en la qual va participar la Fundació Orienta.

En el marc de la convocatòria es va fer una recollida de les millors experiències registrades pel Servei Català de la Salut. L’acció va tenir una molt bona acollida i van haver un nombre molt alt d’iniciatives de professionals en l’àmbit de la salut.

Les professionals de la Fundació Orienta, Teresa Ribalta, Directora General Adjunta i Montse Balcells, Psicòloga i Coordinadora del CSMIJ de l’Hospitalet i de Serveis Assistencials, van presentar tres experiències:

  • Trastorn Límit de Personalitat: prevenció, diagnòstic i tractament en adolescents
  • Projecte Kidstime Barcelona
  • Grups d’intervenció inicial breu (GIIB)

Es van recollir 467 experiències, un comitè científic va ser l’encarregat d’escollir la proposta premiada de cadascun dels quatre eixos de transformació identificats: intervenció comunitària, salut mental, serveis en xarxa i participació (dels professionals i la ciutadania), amb la voluntat de reconèixer i donar visibilitat a les iniciatives més destacades del sistema sanitari català.

Finalment han estat sis les iniciatives premiades:

Intervenció comunitària i intersectorial:
– “Programa de Prescripció Social i Salut Sabadell Sud (PSUSS)”, de l’Equip d’Atenció Primària Sabadell Sud de l’Institut Català de la Salut.
– “Atenció Primària Vallcarca – Sant Gervasi. Oberts a la comunitat de l’EBA Vallcarca.

Salut mental:
– “El desenvolupament d’un model d’atenció comunitària en salut mental i addiccions que ha tancat l’hospital psiquiàtric”, de l’Institut d’Assistència Sanitària.
– “Equip TAC de Primer la Llar (Housing First) a Barcelona”, del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, Fundació Sant Pere Claver – SUARA, Ajuntament de Barcelona direcció de persones vulnerables i Sant Joan de Déu Serveis Socials.

Serveis en xarxa:
– “Atenció compartida del càncer de mama a l’Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra”, de l’Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra Hospital Clínic.

Participació dels professionals i la ciutadania:
– “Consell de participació ciutadana de la Fundació sanitària de Mollet (FSM)”, de la Fundació Sanitària de Mollet.

Els premiats van rebre el reconeixement de mans del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, el Conseller de Salut, Antoni Comín, i el director del CatSalut, David Elvira.