Els dies 16 i 17 de setembre, a la Sala d’Actes de la Fundació Orienta, van tenir lloc unes Jornades especialitzades per Professionals relacionats amb l’Educació Social d’adolescents, treballadors d’Hospitals de Dia, Craes, Escoles d’educació especial entre altres.

La Presentació de les Jornades va anar a càrrec d’Alfons Icart, Director General de la Fundació Orienta i Jordi Borràs, Responsable de Formació de la Fundació Orienta.

Professionals amb un alt grau d’especialització teòrica i clínica, van realitzar aportacions valorades com molt interessants per aplicar-les amb tots els seus àmbits de treball per part dels assistents.

Ángel Estalayo Hernández, Llicenciat en Pedagogia i Psicopedagogia i José Manuel Requena, Llicenciat en Filosofia i Teologia, van ser els docents encarregats d’aquesta jornada que va tenir com objectius:

  • Proposar un model psicoterapèutic de suport especialitzat per a aquest tipus d’adolescents.
  • Oferir estratègies i tècniques de diagnòstic aplicat i d’intervenció.
  • Tècniques de maneig de factors personals i dinàmiques relacionals que poden observar-se en la intervenció educatiu-terapèutica.
  • Revisar components organitzatius i articuladors de la convivència en dispositius relacionals que faciliten un ambient contenidor i validant.
  • Anàl·lisi del treball grupal i la intervenció familiar com a elements de canvi.

La cloenda va anar a càrrec de Mercè Gibert, Cap de Servei de l’Hospital de dia de Gavà.