V JORNADES TLP: EL NARCISISME

Aquestes han estat les V Jornades que el Grup-TLP Barcelona va celebrar els dies 18 i 19 de febrer de 2016, a l’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna de Barcelona. Aquesta vegada amb el tema central del Narcisisme.

Vam tenir la sort de comptar amb dues personalitats destacades internacionalment, com són el professor Otto Kernberg i el professor Frank Yeomans, del Personality

Disorders Institute de Nova York. Ens van parlar del tema des de diferents perspectives: comprensió teòrica, diferents tipus diagnòstics, abordatge clínic i dificultats en el tractament. Les presentacions dels professors van seguir en un ampli diàleg amb el públic.

També vam comptar amb la presència del professor Stephan Doering, president de la ISTFP, que ens va parlar dels resultats recents sobre l’eficàcia de la Psicoteràpia Focalitzada en la Transferència (TFP). Posteriorment, a través de la presentació de casos clínics, va mostrar en la pràctica l’aplicació de la TFP en pacients adults.

La professora Lina Normandin, responsable de l’àrea d’adolescents de la ISTFP, va parlar del tractament d’adolescents amb la TFP, i a través de la presentació de casos, va destacar la importància de la inclusió de la família en el tractament.

Es va assenyalar la importància de desenvolupament de la TFP a Espanya i la seva aplicació en diferents dispositius assistencials, i vam comptar amb les aportacions de Miguel Ángel González Torres de Bilbao i Luis Valencià de Múrcia juntament amb Joan Vegué del Grup-TLP Barcelona.

El Grup-TLP Barcelona va avançant en el procés de consolidar-se com un clar referent de la TFP a Catalunya i Espanya. A partir del proper any, des del departament de docència del grup TLP, començarem a impartir formació teòrica i supervisions clíniques per a professionals interessats a aprofundir en el coneixement i el maneig tècnic de la TFP.

Així mateix, el Grup TLP Barcelona va presentar el resultat dels projectes de recerca en els quals ha participat i les línies de recerca futures, sent aquest un dels objectius prioritaris del Grup per continuar millorant el coneixement d’una patologia d’alta complexitat com el TLP.

Millorant la nostra formació, millorarem l’eficàcia de les nostres intervencions, així com l’atenció de les persones que ens sol·liciten tractament.

Alfons Icart

President Grup-TLP Barcelona